3FM Serious Request

,,Klasse actie van 3FM''

  1. Nieuwschevron right
  2. ,,Klasse actie van 3FM''
In deze vierde editie van Serious Request staan de drie DJ in het Glazenhuis - hoe kan het ook anders - in de spotlights. Maar wat vinden de mensen op straat eigenlijk van deze actie?Een ijzige bries woeit op deze vrijdagmiddag door het centrum van Den Haag. Het straatbeeld wordt bepaald door mensen met wollen mutsen, dikke truien en gebreide handschoenen. De barre weersomstandigheden lenen zich perfect voor een dagje thuis op de bank. Lekker met een kop warme chocolademelk in de knuisten naar een goede film kijken.

Bruisend
Toch bruist het Haagse centrum. En dan met name voor het Glazen Huis op 't Plein, waar DJ's Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Rob Stenders zich inzetten voor het goede doel: schoon water. Drommen mensen trotseren de kou om het hongerige trio een hart onder de riem te steken. En ze komen uit alle windstreken.

Neem nu Sylvia (24) en haar vriend Bob (27). Samen komen ze helemaal uit Zwolle om hun steun aan Serious Request voor de neus van de DJ's zelf kenbaar te maken. ,,Het blijft een geweldig initiatief'', zegt Sylvia. ,,We hadden vorig jaar al plannen om af te reizen naar het Glazen Huis in Utrecht, maar het werk van Bob gooide roet in het eten. Nu hebben de we schade ingehaald.''

Dapper
De meeste mensen op straat delen de mening van Sylvia en Bob. Dat geldt ook voor Mia (56), al heeft ze in eerste instantie geen flauw benul van hetgeen er precies aan de hand is op 't Plein. ,,Schoon water zegt u? En die drie mannen krijgen zes dagen lang niets te eten? Tjonge, dat vind ik erg dapper van hen. Ik hoop dat ze het halen.''

Klasse
De bezoekers op 't Plein zijn wat dat betreft eensgezind: klasse actie van 3FM, en de DJ's kunnen alle steun gebruiken. Gerard, Michiel en Rob zijn dan ook nooit alleen.

Zelfs als de duisternis is ingevallen en de temperatuur richting het vriespunt gaat, kan het drietal rekenen op een handjevol bibberende mensen voor het Glazen Huis. Nog drie dagen te gaan. De DJ's komen er wel. Met de steun van het publiek.
Ster advertentie
Ster advertentie