3FM Serious Request

De laatste tussenstand van 3FM SR 19: The Lifeline is €1.103.762

  1. Nieuwschevron right
  2. De laatste tussenstand van 3FM SR 19: The Lifeline is €1.103.762

Nog maar een paar uurtjes tot de dj's Groningen binnenlopen. Dan loopt 3FM Serious Request: The Lifeline alweer op z'n eind. De tussenstand staat inmiddels op 1.103.762 euro! Wil je nog doneren? Dan is dit absoluut het moment!

DONEER DIRECT

Dit kunnen we met dat geld doen

Met de opbrengst kan het Rode Kruis slachtoffers van mensenhandel helpen. Voor 10 euro krijgt een slachtoffer bijvoorbeeld psychosociale hulp van het Rode Kruis. In een groepssessie van 10-15 personen leren zij hoe ze traumatische ervaringen kunnen delen en verwerken. Voor 250 euro kan het Rode Kruis een slachtoffer van mensenhandel tijdelijk onderdak bieden. In die tijd kan het Rode Kruis verder zoeken naar werk en een permanente woning.

Voor 50 euro krijgt een slachtoffer van mensenhandel hulp van het Rode Kruis om betaald werk te vinden. Ze krijgen bijvoorbeeld een arbeidstraining of de mogelijkheid om alsnog een schooldiploma te behalen. Zelf geld verdienen maakt jonge mensen minder kwetsbaar.

Daarnaast wordt het geld ook preventief gebruikt: al voor 4 euro kan er voorlichting gegeven worden aan jongeren en kwetsbare groepen, en voor 95 euro wordt er een docent of hulpverlener opgeleid om signalen van mensenhandel beter te herkennen.

DONEER DIRECT

Ster advertentie
Ster advertentie