3FM Serious Request

Franks Challenge: Online colleges geven

  1. Nieuwschevron right
  2. Franks Challenge: Online colleges geven

Frank was één van de vijf DJ's die 24 uur als vierde DJ in het Glazen Huis zit. Zijn challenge was om online colleges te organiseren voor 3FM Serious Request 2015. Hij dook woensdag 23 december het Glazen Huis in om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: lesgeven. Lees hier hoe dat eraan toeging!

(Fotograaf: Ferdy Damman)

De challenge

Frank was de laatste DJ die Domien, Paul en Giel 24 uur mocht vergezellen. Omdat onderwijs één van de belangrijkste middelen is om jongeren in conflictgebieden een toekomst te bieden, gaf Frank webinars. Dat deed hij niet alleen, maar met een handjevol Nederlandse experts. Met colleges over muziekpsychologie, wetenschap, humor, gymnastiek en Het Rode Kruis heeft hij uiteindelijk 4.035 euro opgehaald!

De eindstand: €4.035

10.40 uur Diederik over zijn gastcollege

9.00 uur Diederik Jekel over Wetenschap

Nederlands meest enthousiaste wetenschapper Diederik Jekel neemt je mee op een reis langs de wetenschap. Wij garanderen dat ook jij na de webinar van Diederik net zo vol passie naar de wereld gaat kijken. Want je snapt het opeens allemaal.

Het vijfde college: Olga Commandeur over Ochtendgymnastiek

Oeh ah! Er is maar weinig beter dan je dag te beginnen met een goede portie ochtendgymnastiek. En zeg je ochtendgymnastiek dan zeg je Olga Commandeur! Frank heeft haar gecharterd om een webinar te geven. Gymnastiek was nog nooit zo interactief.

Het vierde college: Dyland Haegens over Vloggen

Niet te filmen! Dylan Haegens is één van Nederlands grootste YouTube-helden en gaat er voor zorgen dat jij dat ook kunt worden. Als je tenminste goed oplet bij zijn seminar dan. Hij geeft je de tips en trucs om zelf ook een groot vlog-following te krijgen. Vlogception!

Het derde college: Merlijn Stoffels over Het Rode Kruis

Eerder deze week had je al de kans om jouw vragen te stellen aan Merlijn Stoffels van het Rode Kruis, maar omdat niet alle vragen beantwoord konden worden, gaat Merlijn ook nog een Q&A college geven. Hij legt uit waar we 3FM Serious Request voor doen, wat er met het geld gebeurt en nog veel meer. Check dat webinar dus!

Het tweede college: Leon van der Zanden over Grappig Zijn

Humor heb je of dat heb je niet? Laat me niet lachen. Grappig zijn is namelijk aan te leren, volgens cabaretier Leon van der Zanden. En dat gaat hij bewijzen in een college Grappig zijn. Vermakelijke kost dus!

Het eerste college: Erik Scherder over Muziekpsychologie

(Fotograaf: Ferdy Damman)

17.00 uur: Frank geeft een scoop van het eerste college

Het eerste college, gegeven door neuropsycholoog Erik Scherder, over muziek en het brein begon rond 15:00. Frank vertelt erover:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie