3FM Serious Request

Caroline van der Plas veilt haar herkenbare leren jasje voor 3FM Serious Request

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Caroline van der Plas veilt haar herkenbare leren jasje voor 3FM Serious Request

Politiek leider Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging schuift vanochtend aan bij 3FM-dj Rob Janssen om een bijdrage te doen aan 3FM Serious Request 2022: ze biedt een van haar leren jasjes, waarmee ze vaak in de Tweede Kamer te zien is, aan als veilingitem. Rob legt haar ook gelijk een paar persoonlijke vragen van luisteraars voor.

Caroline van der Plas veilt leren jas

Caroline van der Plas, leider van de BoerBurgerBeweging, staat in de Tweede Kamer geregeld achter de microfoon in een leren jasje. Bij haar bezoek aan het Glazen Huis in Amersfoort tijdens 3FM Serious Request 2022 vertelt ze aan 3FM-dj Rob Janssen dat ze online regelmatig commentaar krijgt op haar kledingkeuze.

“Op Twitter heb ik die opmerkingen heel vaak gehad. ‘Doe dat jasje uit’, en ‘trek eens normale schoenen aan’. Maar dat ga ik niet doen.” Je zult Caroline dus nooit in mantelpak in de Kamer zien, want: “Dat heb je helemaal niet nodig.”

Veel meegemaakt

Voor 3FM Serious Request 2022 wil Caroline dan ook graag een persoonlijk item bijdragen: haar eigen leren jasje! Ze heeft het regelmatig in de Kamer gedragen, en zoals ze zelf zegt: ‘Dit jasje heeft veel meegemaakt.’

Caroline van der Plas veilt haar leren jasje voor 3FM Serious Request 2022

Via de 3FM Serious Request veiling kun je bieden op het leren jasje. Al het geld gaat dit jaar naar Stichting Het Vergeten Kind, een organisatie die zich inzet om lichtpuntjes te brengen in de levens van kinderen die opgroeien in onveilige thuissituaties.

Bied op het jasje van Caroline van der Plas!

Rob zit de komende week tot kerst met collega-dj’s Sophie Hijlkema en Barend van Deelen in het Glazen Huis in Amersfoort om platen te draaien die je kunt aanvragen voor een donatie aan Het Vergeten Kind.

Persoonlijke persconferentie

Caroline deed voor extra donaties ook nog een minipersconferentie, waarin ze een aantal persoonlijke vragen van luisteraars beantwoordde. Kijk dat fragment hier terug:

Caroline van der Plas beantwoordt vragen van luisteraars

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie