3FM Serious Request

Shay van FunX naar Glazen Huis Kenia

  1. Nieuwschevron right
  2. Shay van FunX naar Glazen Huis Kenia
Er staat dit jaar een Glazen Huis in Kenia. Presentatrice Shay van Nederlands radiostation FunX gaat er 24 uur lang radio maken.Serious Request in Kenia
Gelijktijdig met de Nederlandse en Belgische Serious Request-acties, zal er dit jaar voor het eerst ook een Afrikaanse versie zijn.

Zoals bij ons
Het Afrikaanse Ghetto Radio organiseert van 19 tot en met 24 december in Nairobi, Kenia een Serious Request-actie. Deze actie gebeurt vindt plaats, compleet met glazen huis, drie DJ’s die niet eten, een keur van artiesten, live entertainment en natuurlijk zo veel mogelijk verzoekplaten.

De locatie van het huis is in het hart van de stad: The Kenyatta International Conference Centre.

'On the Run, Not Oughtta Sight'
Net zoals in Nederland, België en Zweden wil Serious Request Nairobi aandacht vragen voor de vluchtelingen in het land en elders op de wereld onder de slogan 'On the Run, Not Outta Sight'.

In 2009 verwacht de Keniaanse editie in samenwerking met het Kenya Red Cross ook geld in te kunnen zamelen voor het goede doel.

Shay van FunX
FunX presentatrice Shay bezoekt ook het Glazen Huis in Kenia. Vrijdag stapt ze op het vliegtuig om voor FunX twee dagen verslag te doen vanuit het huis.

Ook zij zal zonder eten en drinken 24 uur in het huis verblijven en radio maken om zo de aandacht te vestigen op de vluchtelingen in Kenia en daarbuiten.

>> De website van Ghetto Radio
>> De website van FunX

>> Zie hieronder een interview van NOS Headlines met Shay:
Ster advertentie
Ster advertentie