3FM Serious Request

Vader Ludo vraagt liedje van zijn overleden dochter aan tijdens 3FM Serious Request

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Vader Ludo vraagt liedje van zijn overleden dochter aan tijdens 3FM Serious Request

Iedere avond tijdens 3FM Serious Request 2022 hoor je de Demo Van De Dag, een liedje van een (nog) onbekende artiest waar via 3FM.nl/demo het meeste geld op geboden is. Op de woensdagavond draaide Barend een liedje met een bijzonder en verdrietig verhaal. Het gaat om het liedje ‘I’m Scared’ van Sanne, dat is ingezonden door haar ouders Ludo en Yvonne.

Een hele donkere periode

Vader Ludo vertelt aan de telefoon aan 3FM-dj Barend van Deelen dat Sanne door een moeilijke tijd ging toen ze het liedje twee jaar geleden schreef: “Het is in een hele donkere periode in haar leven tot stand gekomen. Ze heeft een traumatische ervaring in haar jeugd gehad, en is daar niet echt overheen gekomen. Rond haar zestiende, zeventiende is dat tot uiting gekomen, en in dit nummer heeft ze daar woorden aan gegeven.”

In maart dit jaar werd de ergste nachtmerrie van iedere ouder waarheid voor Yvonne en Ludo: Sanne maakte een eind aan haar leven. Ludo vindt het moeilijk, maar ook belangrijk om te praten over Sanne en haar strijd: “Het is een lastig maar wel belangrijk te bespreken onderwerp. We merkten dat ze wat meer afwezig werd, wat minder naar school ging. Het gevoel zei: er is iets aan de hand.”

Bewonderenswaardig

Barend vraagt aan Ludo wat voor meisje zijn dochter Sanne was: “Waar moet ik beginnen, Barend? Ze is gewoon fantastisch. Ze is zo’n sociale, vrolijke, spontane, lieve meid. Ze is heel creatief. Ze stond ook voor iedereen klaar, zelfs in haar donkerste periode. Ik kan eigenlijk maar een woord bedenken en dat is 'bewonderenswaardig'.”

Moeder Yvonne vult aan: “Ze heeft tijdens haar donkere dagen heel veel voor anderen betekend, en zelfs anderen geholpen om uit hun donkere dagen te komen. Daar zijn we pas later, na haar afscheid, achter gekomen, dat ze heel veel mensen geholpen heeft. Dat vinden we heel krachtig van haar.”

foto: Ludo en Yvonne Gommans

Woorden geven aan de pijn

Sannes ouders hopen dat mensen de kracht in haar liedje kunnen voelen: “We hopen dat mensen die dit lied gaan beluisteren ook echt gaan luisteren naar de woorden”, aldus vader Ludo. “De kracht van het nummer zijn de woorden, het woorden kunnen geven aan de pijn waarmee je in alle eenzaamheid rondloopt als iemand die traumatische ervaringen heeft meegemaakt.”

Je kunt hierboven het hele fragment terugkijken en naar het liedje ‘I’m Scared’ van Sanne luisteren.

Heb jij zelf gedachten over zelfmoord? Of maak jij je zorgen over iemand in je omgeving? Praat erover en zoek hulp via 113.nl of bel naar 113.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie