3FM Serious Request

Geen bijdrage van de regering

  1. Nieuwschevron right
  2. Geen bijdrage van de regering
De regering geeft dit jaar geen geld aan Serious Request. Dat maakte staatssecretaris Ben Knapen woensdag 8 december bekend.Staatssecretaris Ben Knapen van Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking heeft bekendgemaakt dat er dit jaar helemaal geen geld vanuit de overheid wordt bijgelegd aan Serious Request. "Dat vinden wij dit bijzonder jammer voor de slachtoffers van de stille ramp waarvoor we nu samen met het Nederlandse publiek zoveel mogelijk geld proberen op te halen," zegt zendermanager Wilbert Mutsaers.

Regering niet, publiek wel

Wilbert Mutsaers: "We zijn blij met elke euro, met elke bijdrage, groot of klein. Met 3FM Serious Request zet de publieke popzender jaarlijks een stille ramp op de kaart. Een mondiaal probleem waar anders geen euro voor binnenkomt. Dit jaar vraagt 3FM aandacht voor de stille slachtoffers van aids in Afrika. Dat zijn kinderen. Met het verlies van hun ouders, verliezen zij hun toekomst en daar wil 3FM samen met het Rode Kruis door Serious Request iets aan doen. Gelukkig steunt het Nederlandse publiek de actie actief. In heel het land zijn initiatieven die die bijdragen aan de inzameling."

Regering in België, Zweden en Zwitserland steunen wel

In Belgie, Zweden en Zwitserland staan komende weken gelijktijdig Glazen Huizen en ook zij zullen zo veel mogelijk geld gaan ophalen voor dezelfde stille ramp. In deze landen steunt de regering de actie, net zoals de Nederlandse regering afgelopen zes jaar in Nederland heeft gedaan.

Publiek moet het doen, minder kinderen geholpen

"De actie zal niet minder goed worden omdat de regering afziet van een bijdrage, het aantal kinderen dat we kunnen helpen zal wel substantieel minder zijn. En dat vinden we uiteraard heel erg jammer," aldus Wilbert Mutsaers. Gelukkig bereikt de actie meer dan de helft van alle Nederlanders. In 2009 heeft ruim 10 miljoen Nederlanders de actie gevolgd op radio, tv en internet. Een groot deel van de Nederlanders vraagt een plaat aan, organiseert zelf een actie of doet via één van de speciale acties een duit in het geldbakje.

15 miljoen weeskinderen. Aids nam hun ouders weg. Geef ze hun toekomst terug.


>> Vanaf 15 december kun je weer een plaat aan vragen. Maar ook nu kun je wat doen: www.3fm.nl/komzelfinactie
>> Of doe mee met een speciale actie, zoals je statiegeld doneren aan Serious Request

Ster advertentie
Ster advertentie