3FM Serious Request

Samen tegen ALS: een paar van de mooiste Kom in Acties van 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. Samen tegen ALS: een paar van de mooiste Kom in Acties van 3FM Serious Request

Stichting ALS Nederland is het goede doel van 3FM Serious Request 2023. Bij de ziekte ALS vallen je spieren één voor één uit, totdat je gevangen zit in je eigen lichaam, met de dood als gevolg. Daarom is geld voor onderzoek naar een medicijn voor ALS heel hard nodig. Samen met jou halen we zoveel mogelijk geld op voor Stichting ALS Nederland. En wat zijn er een hoop mooie acties door heel Nederland georganiseerd, we zetten er een aantal voor je op een rij.

Biertje op Ben

We proosten op het leven, en op de mensen die er niet meer zijn. Frank de Jong verloor zijn broer Ben twee jaar geleden aan ALS. Om hem te ere én om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland begon hij een actie: Gewoon Ben-biertje. De gehele opbrengst gaat naar ALS Nederland. "Ben was altijd sportief," vertelt Frank. "Een betere broer kan je niet hebben." Er is al meer dan 1.750 euro opgehaald.

Steun de actie hier

Zevenheuvelen Wintertrail

De Zevenheuvelen Wintertrail zet zich in voor 3FM Serious Request! Tijdens deze belevenisvolle run rond Nijmegen krijgen deelnemers de mogelijkheid te doneren bij hun inschrijving. Met start en finish in het bijzondere Museumpark Orientalis, rennen de deelnemers 24 uur, met als doel natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland. Ze hebben al €2.954 opgehaald. Hulde!

Sam de klusjesman

Stoepvegen, flessen inzamelen of je hond wandelen: de jonge Sam doet het allemaal voor Stichting ALS Nederland. Helden zijn er groot en klein 💚

Duiken voor Leon

Leon heeft al twee jaar ALS. Hij is altijd een fanatieke duiker geweest, maar kan dat helaas niet meer. Duikteam 'De Kaaiman Aquavilla' kwam voor hem en alle ALS-patiënten in actie. Ze maakten een 'onderwaterhuis' waar ze van 12:00 tot 21:00 roulerend verbleven. Ook Leon maakte zijn laatste duik. “Mijn lichaam laat het niet toe,” zegt hij geëmotioneerd. “Mijn lichaam laat het niet toe,” zegt hij geëmotioneerd. “De duik was precies zoals ALS is. Als je denkt dat je het kunt,lukt het opeens niet meer. Ik baal er enorm van, want ik had er zo naar uitgekeken."

Bordspel Marathon

Maarten weet sinds zes weken dat hij ALS-patiënt is. "Het vertrouwen in je lichaam is een beetje weg, en dat vind ik eng om te merken." Zijn collega Bart en het architectenbureau besloten in actie te komen en een spelletjesmarathon te organiseren.

Rondleiding stadhuis Nijmegen

Normaal gesproken is het historisch deel van het stadhuis niet toegankelijk voor publiek, maar speciaal voor 3FM Serious Request kwam het stadhuis in actie!

Suppen voor 3FM Serious Request

Van de haven van Scheveningen naar het Glazen Huis suppen. Benji en zijn team deden het. Wat een helden!

Een vis voor Ron

Astrid maakt afdrukken voor vijfentwintig euro. Haar man Ron overleed elf jaar geleden aan de gevolgen van ALS. Een ode aan Ron. "Het is het einde van de wereld, maar ook niet want je leven gaat door. Ik heb mijn draai gevonden en leef ontzettend positief." Trots op jou Astrid!

Mount Everest beklimmen

Wat een buitengewone prestatie van deze helden! Met vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben ze zichzelf overtroffen door meer dan 8000 kilometer te beklimmen, en dat alles ten behoeve van 3FM Serious Request. In de klimhal hebben ze maar liefst 671 keer de hoogte overwonnen, wat niet alleen een indrukwekkende fysieke prestatie is, maar ook getuigt van hun toewijding aan het ondersteunen van een nobel doel.

IJsbad op de ijsbaan

Ja, je leest het goed! Een ijsbad midden op de ijsbaan. De ultieme ervaring toch?! Hoe lang zou jij het volhouden?

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie