3FM Serious Request

Ondanks de diagnose ALS blijft Sandra (45) hoopvol en positief

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Ondanks de diagnose ALS blijft Sandra (45) hoopvol en positief

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Eén van de ALS-patiënten waar dit jaar geld voor wordt opgehaald is 45-jarige Sandra. Begin 2022 valt ze tijdens een vakantie en in de maanden die volgen krijgt ze fysieke klachten. Uit onderzoeken blijkt uiteindelijk dat ze ALS heeft. Barend ging bij Sandra langs op de basisschool van haar zoontje waar ze een gastles geeft over ALS.

Onverwachte diagnose

De diagnose ALS kwam voor Sandra totaal onverwacht en ze kon het dan ook bijna niet geloven: "Ik was voor mijn gevoel niet ziek. Ik voelde me gewoon kiplekker. Ik had alleen een beetje last van mijn been. Hoe kan ik nou een doodsvonnis krijgen terwijl ik me niet ziek voel?"

Dit betekende ook dat ze het slechte nieuws met haar drie kinderen moest delen, waaronder ook met Mees die in groep 8 zit. Op school krijgt hij soms confronterende vragen, bijvoorbeeld hoe lang zijn moeder nog te leven heeft. Om de klasgenootjes van Mees meer over ALS te leren, geeft Sandra een gastles in zijn klas.

Positief blijven

Ondanks dat Sandra waarschijnlijk binnen een aantal jaar komt te overlijden, blijft ze hoopvol en positief: "Ik heb op een gegeven moment de knop omgezet. We gaan er gewoon een leuke tijd van maken. We gaan gewoon een feestje maken van elke dag. We praten niet over de dood en proberen het gewoon licht te houden."

Quote

Ik droom dat ik gewoon weer loop en dat ik straks oma ben.

Sandra (45), ALS-patiënt

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor Stichting ALS Nederland, die onderzoek doet naar de oorzaak en behandeling van de ziekte en hulpmiddelen biedt aan mensen zoals Sandra die ALS hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie