3FM Serious Request

Juvat komt langs bij het Glazen Huis: "Bij jou in de straat woont ook een vergeten kind"

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Juvat komt langs bij het Glazen Huis: "Bij jou in de straat woont ook een vergeten kind"

Acteur en danser Juvat Westendorp is al zeven jaar ambassadeur is van Stichting het Vergeten Kind en kwam vanmiddag langs bij de brievenbus om te vertellen hoe belangrijk hij het vind dat kinderen het beste uit hun leven kunnen halen.

"Iedereen verdient het om het beste uit het leven te halen.", aldus Juvat, die je kunt kennen van So You Think You Can Dance en Goede Tijden. Slechte Tijden. Hij vertelt bij zijn bezoek aan het Glazen Huis dat om het beste uit je leven te halen, je daar ook optimale omstandigheden voor moet hebben. Er zijn 100.000 kinderen die dat niet hebben en stichting Het Vergeten Kind zorgt ervoor dat ze die omstandigheden kunnen verbeteren, zelfs al is het maar een beetje.

Heppie

In 2015 kwam Juvat als gastambassadeur langs op een Heppie evenement, waar hij de hele dag met de kinderen heeft gespeeld. Hij vertelt dat om zes uur de gastambassadeurs naar huis mochten gaan. Op dat moment keek hij naar de lach van de kinderen en hoe blij ze waren. Naar huis gaan was voor hem op dat moment geen optie meer en hij bleef met de kinderen feesten totdat de lichten uit gingen.

De dag erna werd Juvat gebeld om vaste ambassadeur te worden en daar kon hij natuurlijk geen nee tegen zeggen: "Dit past bij mij en waar ik voor sta."

Kijk hier het fragment terug:

Bij jou in de straat

Als ambassadeur gaat Juvat bij veel kinderen langs en vertelt hij hoe verschrikkelijk de situaties kunnen zijn.

"Ik was laatst bij iemand geweest, die inmiddels 19 jaar is, maar op haar vijfde uit huis werd geplaatst, omdat haar moeder heet water over haar heen gooide en potloden in haar oor stak."

Dit is natuurlijk niet altijd het geval, vertelt Juvat, want er zijn ook veel gezinnen waarbij ze hun kinderen financieel niet genoeg kunnen ondersteunen waardoor ze uit huis worden geplaatst: "Ik denk dat we ons goed moeten beseffen dat er bij jou in de straat ook zo'n kind woont."

Kijk hier het fragment terug:

Een portretfoto door Juvat

Juvat maakt graag foto's en wil iedereen die langskomt op de kerstmarkt in ruil voor een donatie graag op de foto zetten. Voor je LinkedIn of je Tinder, het maakt hem allemaal niets uit!

Kijk hier het fragment terug:

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie