3FM Serious Request

15 indrukwekkende foto's van Pauls reis naar Syrië

  1. Nieuwschevron right
  2. 15 indrukwekkende foto's van Pauls reis naar Syrië

3FM-DJ Paul Rabbering reisde voor 3FM Serious Request af naar Homs en Damascus, Syrië. Huisfotograaf Ben Houdijk ging met hem mee en maakte prachtige foto's.

Dit jaar zet 3FM zich samen met Het Rode Kruis in voor kinderen en jongeren in conflictgebieden. Het doel? Hen helpen om een toekomst op te bouwen in landen die verscheurd zijn door oorlog en geweld. Paul en Ben trokken door Syrië om met eigen ogen te zien hoe de situatie daar is. Wij selecteerden vijftien foto's, die je nog meer context kunt geven met Pauls eigen reisverslag.

Het is één van de eerste dingen die je ziet bij aankomst in Homs: totale verwoesting. Toch proberen sommige mensen voorzichtig weer een leven op te bouwen in de wijken waar ze vandaan komen.

Paul documenteert zijn eerste indrukken van de stad.

De toekomst van Syrië.

Een groep vrouwen krijgt EHBO-les. Reanimatie, wondverzorging, mitella's aanbrengen... Alle nuttige skills komen voorbij.

Paul en de 19-jarige Bashar, die zijn been verloor en nu therapie volgt zodat hij kan leren omgaan met zijn prothese.

Een lokaal vol schooltasjes, die zo belangrijk zijn in Syrië. Zonder schooltasje met de benodigde spullen krijgt een kind namelijk geen toegang tot de les.

Naast opvang en scholing is een beetje beweging ook van groot belang.

Lachen naar de camera! De kids die naar school kunnen genieten ervan, en showen dit maar al te graag als Paul in de buurt is.

De 25-jarige Mustafa woont met zijn vrouw, twee dochters en ouders in een oud kantoorpand in Homs. Hij droomt ervan om terug te kunnen naar zijn eigen wijk en een winkel te beginnen.

De betoverende schoonheid van het Syrische landschap, tussen Homs en Damascus.

Een teken van leven in een verlaten buurt.

Dit meisje in Damascus kijkt nieuwsgierig naar buiten.

Deze mensen verblijven in een opvang van het Rode Kruis. Zelfs zonder eigen woonplaats en eigendommen staat gastvrijheid bij hen voorop.

Dit pand bleek toch minder verlaten dan gedacht...

Wil jij je samen met 3FM Serious Request en Het Rode Kruis inzetten voor kinderen en jongeren in conflictgebieden? Dat kan! Check hier hoe jij een steentje bij kunt dragen. Keep them going!

Ster advertentie
Ster advertentie