3FM Serious Request

Gerard schudt handen voor vluchtelingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerard schudt handen voor vluchtelingen
Hoewel hij dit jaar niet in het Glazen Huis zit, zet Serious Request veteraan Gerard Ekdom zich wel in voor de vluchtelingen. Hij schudt zoveel mogelijk handen voor 1 euro per stuk.
Gerard trekt zes dagen door het land en schudt gesponsord zoveel mogelijk handen voor 3FM Serious Request. Voor iedere hand die hij schudt, ontvangt de actie 1 euro.

Blaren op je handen
Gerard heeft de bijna onhaalbare ambitie om in de beperkte tijd 50.000 handen te schudden. De opbrengst van alle handjes gaat naar de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis, het doel van 3FM Serious Request dit jaar.



Veteraan
Na drie jaar in het Glazen Huis te hebben gewoond mag Gerard dit jaar een ‘normale kerst’ vieren. Maar dat betekent niet dat hij minder betrokken is bij de actie.

“We hebben de handen ineen geslagen en een handige taak voor mij bedacht. Ik ga op een hartelijke manier de Kerstdagen in. Ik ga mijzelf een gat in mijn hand collecteren.”

Avondje NAC
Gerard bezoekt verschillende plekken in Nederland, waaronder het NAC-stadion in Breda. Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering wonen dit jaar in het Glazen Huis dat in de Brabantse stad staat.

Op 20 december tijdens de wedstrijd NAC-Vitesse probeert Gerard met zoveel mogelijk supporters kennis te maken. Waar Gerard die week verder opduikt, is komende week te horen tijdens de Arbeitsvitaminen op 3FM. Hij gaat op zoek naar locaties waar hij zoveel mogelijk mensen de hand kan schudden.

Over handen
Dat Gerard thuis al mentaal zit voor te bereiden blijkt wel weer uit zijn meest recente podcast. Deze móest natuurlijk wel over handen gaan. Hopelijk dragen jullie hem op handen.

>> Luister hier Gerard's handige podcast

Ster advertentie
Ster advertentie