3FM Serious Request

PLS patient Henk wordt door Rob & Wijnand verrast met hulp Paralympisch-kampioen

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. PLS patient Henk wordt door Rob & Wijnand verrast met hulp Paralympisch-kampioen

Henk Lunsing is een van de 1500 mensen in Nederland die een vorm van ALS hebben. Het gaat om de ziekte PLS, een aandoening waarbij er stijfheid en spasticiteit optreedt in de spieren. Henk is van plan om in actie te komen voor 3FM Serious Request door 10 kilometer te fietsen richting het Glazen Huis in Nijmegen. Helaas kan Henk niet meer fietsen zonder hulp, gelukkig hebben Rob & Wijnand de perfecte kandidaat gevonden.

'Heel Nederland voor ALS'

Henk is iemand die zich niet door zijn ziekte laat tegenhouden. Hij heeft al vijf keer deelgenomen aan de Tour du ALS. Hij wil ook dolgraag meefietsen op het laatste stuk van deze Kom-In-Actie naar het Glazen Huis in Nijmegen. Er is echter één probleem: hij kan niemand vinden die met hem wil meefietsen als 'stoker.' Een stoker is iemand die achterop zijn speciale 'Hase Pino'-fiets kracht kan zetten op de trappers terwijl Henk voorop zit. Daarom nam hij contact op met Rob en Wijnand om een oproep te doen in de Ochtendshow.

Henk wist echter niet dat Rob en Wijnand al iemand voor hem hadden geregeld. Tijdens het gesprek met Henk op de radio belde niemand minder dan Teun Mulders. Teun is een voormalig baanwielrenner en heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen van Peking 2008 en Londen 2012, waar hij in beide edities een bronzen medaille heeft behaald. Later won hij als piloot in het tandem-baanwielrennen een gouden medaille op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij is dus de perfecte kandidaat om Henk te ondersteunen tijdens zijn actie.
Luister hier het hele fragment terug:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie