3FM Serious Request

Langba kliniek in Ivoorkust heropend en opgedragen aan Tijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Langba kliniek in Ivoorkust heropend en opgedragen aan Tijn

Tijdens 3FM Serious Request 2016 kwam heel Nederland in actie tegen de stille killer longontsteking, waaronder een kleine jongen met een heel groot hart. Tijn Kolsteren. Iemand met een eeuwig mooi verhaal dat ze in Ivoorkust ook heel bijzonder vonden. En daarom heeft één van de klinieken, die gerenoveerd is met de opbrengst van 3FM Serious Request, besloten de kliniek aan hem op te dragen. Het is nu een plek die voorgoed Tijns gezicht zal dragen.

Deze avond zat 3FM-dj Domien samen met Gerrit Kolsteren, de vader van Tijn, aan tafel bij RTL Late Night. Daar vertelden ze over de impact van 3FM Serious Request 2016. Domien is afgelopen maand zelf teruggegaan naar Ivoorkust om met eigen ogen te zien wat er met de 9.2 miljoen euro van afgelopen jaar is gebeurd. De eerste cijfers zijn namelijk bekend en het is duidelijk geworden dat het Rode Kruis 175.000 mensen, waarvan 80.000 kinderen onder de vijf jaar, kan gaan helpen met de opbrengst.

Alle specifieke informatie over de besteding van de SR16-opbrengst vind je hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terug naar Ivoorkust

Ivoorkust was één van de landen die afgelopen jaar centraal stond. Het Rode Kruis heeft in dit land, met de opbrengst van 3FM Serious Request 2016, vier klinieken van medische uitrusting voorzien. Meer dan 105.000 mensen zijn hiervan afhankelijk en krijgen nu betere medische zorg voor hun kinderen en zichzelf. Eén van die klinieken is de Langba kliniek.

Langba kliniek

Deze kliniek was er vorig jaar nog heel slecht aan toe. Er was geen elektriciteit en erg weinig medische spullen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request is de kliniek volledig gerenoveerd. Domien praat in de reportage met één van de doktoren daar genaamd Narcise. Narcise: "Jullie hebben een enorme invloed gehad op hoe ik mijn werk kan doen. Dankzij het nieuwe materiaal kunnen we kinderen die lijden aan longontsteking een stuk beter behandelen."

In naam van Tijn

Omdat ze het verhaal van Tijn zo bijzonder vonden besloten ze als dank de kliniek in naam van hem te heropenen. Narcise: "We waren heel erg geraakt door zijn verhaal. Een jonge jongen in zijn situatie die zich zo heeft ingespannen, dat is echt ontzettend ontroerend. Ik heb niet genoeg woorden om hem eer aan te doen."

Bekijk hieronder een rondleiding door de gerenoveerde Langba kliniek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Bedankdag

Op woensdag 25 oktober wordt op 3FM iedereen bedankt die in actie kwam tijdens 3FM Serious Request 2016. We bedanken iedere actie, iedere donatie en elk liedje dat is aangevraagd, omdat al deze dingen ervoor hebben gezorgd dat het Rode Kruis ruim 175.000 mensen, waarvan 80.000 kinderen, kan gaan helpen. Ontzettend bedankt daarvoor!

Kom je dit jaar ook weer in actie voor 3FM Serious Request? Meld dan hier je actie aan!

Foto's: Sander Koning

Ster advertentie
Ster advertentie