3FM Serious Request

3FM-dj Sander krijgt reanimatiecursus in de studio

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Sander krijgt reanimatiecursus in de studio

Tijdens 3FM Serious Request: Lifeline is één van de drie doelen reanimatie in Nederland. Ter voorbereiding kwam er vanochtend iemand van het Rode Kruis langs in de studio van 3FM om meer over dit doel te vertellen en om Sander alvast een kleine cursus te geven.

Reanimatie in Nederland

Iedere dag krijgen 35 mensen in Nederland een hartstilstand terwijl ze niet in de buurt zijn van een ziekenhuis. Dit kan iedereen overkomen en vaak gebeurt het nog onverwacht ook: de signalen zijn lang niet altijd van tevoren op te pikken. De kans is dus aanwezig dat jij een keer mee gaat maken dat iemand in jouw directe omgeving een hartstilstand krijgt. Weet jij wat je dan moet doen?

Bijna 75% van de Nederlanders weet niet wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt en al helemaal niet hoe een AED (defibrillator) werkt. Dat is een groot probleem, want met reanimatie en het gebruik van een AED binnen 6 minuten kan de overlevingskans vergroot worden tot wel 50%.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

KOM IN ACTIE VOOR SERIOUS REQUEST

Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen we dat voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

In de week voor kerst (18-24 december) lopen drie teams met twee 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan lopend door Nederland om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, het hoofdkwartier van de actie. Wil je meer weten of zelf in actie komen voor een van de doelen, klik dan hier!

Ster advertentie
Ster advertentie