3FM Serious Request

Blanks en 3FM-dj Sophie maken samen een liedje in het Glazen Huis

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Blanks en 3FM-dj Sophie maken samen een liedje in het Glazen Huis

Songwriter en producer Blanks komt tijdens 3FM Serious Request 2022 iets bijzonders doen: hij maakt live in het Glazen Huis een gloednieuw liedje! En dat doet hij niet alleen: het muzikale talent van 3FM-dj Sophie levert ook een bijdrage.

Dat Blanks razendsnel een liedje kan maken, weet je al als je zijn superpopulaire YouTube-video’s kijkt, waarin hij binnen een uur een compleet nieuwe eigen versie van een liedje in elkaar zet. Hij laat die skills ook zien in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2022, waar hij ter plekke samen met 3FM-dj Sophie Hijlkema een nummer afmaakt.

foto: Nathan Reinds

3FM-dj Sophie en Blanks werken aan hun liedje in het Glazen Huis

De titel ‘Doe Het Licht Aan’ past perfect bij het thema van 3FM Serious Request dit jaar. Al het opgehaalde geld gaat namelijk naar Stichting Het Vergeten Kind, een organisatie die licht wil brengen in de levens van de 100.000 kinderen in Nederland die opgroeien met zware problemen in hun gezinssituatie.

Doe het licht aan

Sophie zit in Amersfoort opgesloten in het Glazen Huis met haar collega-dj’s Barend van Deelen en Rob Janssen, die alle drie een week lang niet mogen eten en alleen maar aangevraagde platen draaien in ruil voor donaties.

‘Doe Het Licht Aan’ is een typische Blanks-tune geworden: lekker energiek en met een vette eighties sound, maar dan met vocalen van Sophie! Kijk het fragment hier terug, inclusief het nieuwe liedje ‘Doe Het Licht Aan’ van Sophie en Blanks:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie