3FM Serious Request

Gladde Paling remixt classic Glazen Huis-fragment voor 3FM Serious Request

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Gladde Paling remixt classic Glazen Huis-fragment voor 3FM Serious Request

In de eerste nacht van 3FM Serious Request 2022 komt niemand minder dan dj en producer Gladde Paling op bezoek, die het afgelopen jaar totaal viral ging met zijn memetechnotracks. In het Glazen Huis bij 3FM-dj Barend laat hij zijn remix van het iconische "BOODSCHAP!"-fragment uit 2012 horen.

Het genre staat inmiddels bekend als memetechno, maar zelf noemt hij het liever 'palingsound': dj en producer Gladde Paling leek afgelopen jaar uit het niets te komen met zijn superenergieke tracks waarop hij drum & bass, hardstyle en virale internetfilmpjes in de blender gooit.

In de eerste nacht van 3FM Serious Request 2022 komt de Paling langs in het Glazen Huis in Amersfoort, waar 3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen in de week tot kerst opgesloten zitten zonder eten om geld op te halen voor stichting Het Vergeten Kind.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"BOODSCHAP!"

Barend en zijn nachtgasten, Boaz Kok van Goldband en presentator Dennis Weening, verwelkomen Gladde Paling in het Glazen Huis. Paling heeft ook een cadeautje meegenomen: een remix van een iconisch Glazen Huis-fragment, namelijk dat van de jongen die in 2012 keihard "BOODSCHAP!" door de brievenbus roept naar Giel Beelen. In het originele filmpje zie je trouwens ook nog een piepjonge Tim Hofman (met lang haar!).

Gladde Paling heeft een keiharde track van het fragment gemaakt: "Ik heb er veel notificatiegeluiden in gestopt. (...) Het begint met drum & bass en wordt daarna een soort trap."

Kijk het hele fragment en luister de remix hier:

Je eigen huisvissa

En dat is niet het enige cadeau dat Gladde Paling dit jaar bijdraagt aan 3FM Serious Request: als je de hoogste bieder bent op de veiling, komt Paling namelijk hoogstpersoonlijk een dj-set van een uur draaien op je huisfeestje! Waar, hoe laat, het maakt allemaal niet uit: voor het mooiste bedrag voor stichting Het Vergeten Kind komt Gladde Paling jouw feest compleet maken.

Bied op het veilingitem van Gladde Paling!

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie