3FM nieuws

First Gig: dit was de eerste show van Florence + the Machine

foto: Hans-Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. First Gig: dit was de eerste show van Florence + the Machine

Vanavond staat Florence + the Machine in een bijna uitverkocht Ahoy in Rotterdam, waar zo'n 16.000 mensen bij zijn. Natuurlijk heeft ze niet altijd op podia van dit formaat gestaan. Zoals iedere artiest is ook Florence Welch ergens in een kleine, donker zaaltje begonnen. Maar hoe zag dat er dan uit?

Nou, heel anders in ieder geval! We hebben diep moeten graven, maar we hebben beelden gevonden van één van de eerste shows van Florence + the Machine in 2007. Deze show was zelfs nog een jaar voordat de band een platencontract kreeg. Dat contract tekende Florence Welch namelijk pas in november 2008 bij Island Records.

Florence + the Machine - 'Bird Song'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het was zaterdag 7 juli 2007. In The Macbeth, een klein zaaltje in Londen, vierde Engelse band The Train Chronicles de release party van hun EP Romancing the Bottle. In het voorprogramma: niemand minder dan Florence + the Machine! Dit is nu bijna ondenkbaar met de enorme shows die ze nu geeft. Een aanwezige bij het concert plaatst in een reactie onder een video: "This song was so new when this was recorded that she was reading the lyrics out of her notebook." Vers van de pers dus!

Setlist

Nummer 1, 2 en 3 kennen we natuurlijk van debuutalbum Lungs. De andere nummers zijn nooit officieel uitgebracht. Behalve 'Fire', die je misschien ook wel kent als 'Kiss With A Fist'. Het nummer werd pas later hernoemd.

1. 'Bird Song'
2. 'My Boy Builds Coffins'
3. 'My Best Dress'
4. 'Pearls and Roses'
5. 'Donkey Kosh'
6. 'Girl With One Eye'
7. 'Fire'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie