3FM nieuws

Eerste smartphonevrij evenement in de Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste smartphonevrij evenement in de Ziggo Dome

De Ziggo Dome host in het najaar zijn eerste optreden waarbij telefoons in een hoesje moeten waarmee ze automatisch op slot gaan.

Artiesten verbieden hun fans

Tijdens concerten heb je twee soorten bezoekers. De mensen die continu met hun telefoon in de lucht staan en het concert voornamelijk achteraf op een schermpje van 4,7 inch terugkijken en de mensen die de eerste groep het liefst tackelt. Tijdens concerten van bijvoorbeeld The Weeknd, Justin Bieber of Shawn Mendes zie je meer telefoontjes dan handjes in de lucht. Maar is dat erg? Meerdere artiesten hebben aangegeven van wel.

Zowel Adele als Beyoncé hebben fans regelmatig in het publiek aangesproken op het gebruik van hun smartphone. Mumford & Sons verbood bezoekers vorig jaar telefoons mee te nemen omdat ze niet wilden dat er nieuwe muziek zou uitlekken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Phone free zone

Nu gaat de Ziggo Dome in Amsterdam ook hun eerste telefoon vrije evenement aan. Op verzoek van de artiest gaan tijdens de comedyshow van Chris Rock in oktober 2017 alle telefoons voorafgaand in een speciaal hoesje dat op slot gaat zodra je de phone free zone ingaat. Kijk je er toch op? Dan word je er misschien wel uit gezet...

Ster advertentie
Ster advertentie