3FM nieuws

Telefoons tijdens een concert: leuk of irritant?

  1. Nieuwschevron right
  2. Telefoons tijdens een concert: leuk of irritant?

"Ik zag net je zeven minuten durende filmpje van het concert waar je gisteren bent geweest, écht super leuk!" Said nobody ever...

Op het moment dat mobiele telefoontjes de functie kregen om te filmen en fotograferen, ontstond de discussie. Telefoons tijdens een concert, leuk of super irritant? Zowel voor de artiest als voor de concertganger zijn er verschillende argumenten voor én tegen.

Voordelen voor jou als concertganger

Die zijn er natuurlijk genoeg. Maar zijn ze nou echt zo belangrijk? Dat is de grote vraag. Ten eerste is het gewoon handig om een telefoon bij je te hebben voor praktische zaken zoals: het vinden van je vrienden, je ov-reis naar huis plannen en dat soort dingen. Maar men gebruikt een telefoon voor veel meer dan dat.

Wanneer je dan eindelijk je favoriete artiest live gaat zien, wil je dat moment vastleggen. Logisch! En aangezien een t-shirt voor 40 euro bij de merch je net iets te duur is, is een filmpje net wat makkelijker en goedkoper. Het ligt een beetje aan het concert, maar vaak is een ballad het moment waarop iedereen zijn smartphone-flitser aanknalt Heel eerlijk, hoe vaak het ook gebeurt, het blijft mooi!

We hebben het bij de nadelen ook nog even over de 'fan die het hele concert filmt', maar dat heeft ook een voordeel. Ben je niet zo groot, dan is het reuze handig als je zo'n superfan naast je hebt staan. Zo krijg je dankzij de live-livestream naast je toch nog wat mee van het concert.

(Adele in de Ziggo Dome)

De foto's zijn crappy en niemand wil ze zien

Grapje natuurlijk, maar er zit wel een kern van waarheid in. Je kent ze namelijk wel. De fans die letterlijk het hele optreden bekijken via hun telefoon. Ze hadden er net zo goed niet bij kunnen zijn... Natuurlijk is het leuk zo'n aandenken, maar bekijken we die crappy ingezoomde foto's ooit nog wel eens terug? Eerlijk zijn! Precies, nee...

Nog een probleem wanneer je een 'filmer' bent: do not drop your phone! Zo ontzettend zonde. Ben je bij een beetje energiek optreden dan gaat er op een gegeven moment gesprongen worden. Nou, hou dan maar vast voor dear life!

Artiesten zijn er klaar mee

Ondanks dat artiesten dankzij al die gedeelde filmpjes en foto's een enorm publiek bereiken, zijn zij er ook niet altijd blij mee. Artiesten als Adele en Rage Against The Machine vinden het oprecht heel erg zonde wanneer je door je telefoon het halve concert mist.

Deze voorbeelden zijn natuurlijk allemaal vrij extreem, maar wat vind jij? Telefoons tijdens een concert: leuk voor een aandenken of bloedirritant?

Ster advertentie
Ster advertentie