3FM nieuws

Fanfare covert Disclosure en het is fantastisch

  1. Nieuwschevron right
  2. Fanfare covert Disclosure en het is fantastisch

Elke dorp of stad heeft het wel: Een eigen harmonie, fanfare of drumband. De een valt er gelijk bij in slaap of krijgt last van plaatsvervangende schaamte, maar het kan ook awesome zijn. MEUTE doet dit zoals jij het wilt horen, in plaats van marsen uit het jaar kruik maken zij covers van je favoriete techno en deep house nummers!

Geen mengpaneel en CD-spelers, maar koper en trommels

De mannen van MEUTE noemen zich een Techno Marching Band. Ze maken geen gebruik van de traditionele DJ-tools, zoals een mengpaneel of platenspelers, maar spelen alles zelf. Akoestisch dus, ook handig als het aggregaat een keer uitvalt op een festival... Elektronische muziek maken zonder electronica, maar wel met meer energie. Super knap.

Ze combineren de muziek die nu hot is met een brassband-sausje en dat werkt verrassend goed.

Hit met Flume X Disclosure

Pak een dozijn koperblazers en percussionisten, zet zij bij elkaar en laat ze oud 3FM Megahit 'You & Me' van Disclosure coveren. Het resultaat klink super goed en is ondertussen al een miljoen keer bekeken op YouTube, we kunnen niet wachten om de mannen uit Hamburg ergens in Nederland te checken. Luister & geniet!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Misschien is dit wel de toekomst voor alle stoffige muziekverenigingen. De classic pakken en instrumenten kan je nog steeds gebruiken, pas alleen even de muziekstijl ietsjes aan.

Meer covers van MEUTE kan je op Spotify of YouTube checken.

Ster advertentie
Ster advertentie