3FM Megahit

'Ultimatum' van Disclosure is de nieuwe 3FM Megahit!

foto: Foto: Hans Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ultimatum' van Disclosure is de nieuwe 3FM Megahit!

Het heeft even geduurd, maar de broertjes Lawrence zijn terug met nieuwe muziek! Op 'Ultimatum' combineren ze een lekker jazzy pianootje met een subtiele elektronische beat tot een heerlijke zomerse muzikale cocktail. Een cocktail en de zomer zijn natuurlijk een match made in heaven, dus 'Ultimatum' is deze week de 3FM Megahit!

Afrikaanse vibes

Tijdens het werken aan nieuwe muziek kwamen de mannen Fatoumata Diawara tegen. Zij is een zangeres van Malinese afkomst en de mannen waren gelijk enthousiast: "Terwijl we door haar muziek aan het gaan waren, kwamen we deze sample tegen. We begonnen gelijk te experimenteren en het resultaat is dit liedje."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Je checkt 'm ook op Deezer en Apple Music

"We miss you all!"

Het is niet bekend of deze track op een volgend album komt te staan of niet. Disclosure heeft 'm eigenlijk gewoon uitgebracht omdat ze er zin in hadden en ze hun fans een beetje misten: "We have been missing you all immensely, so here's something we've been working on now the sun is shining and the trees are green."

En zelfs op de meest Nederlandse zomerdagen (lees: 16 graden met regen) fleurt dit nummer de boel nog op! Nice!

Doorbraak met Sam Smith

2013 was het jaar van de doorbraak van Disclosure. Ze brachten hun debuutalbum uit, met 'Latch' bestormde ze de hitlijsten en ze waren op Lowlands te vinden. De mannen vervaagden de grenzen tussen underground deephouse en pop, en vielen daarmee meteen ontzettend op.

In 2015 kwamen ze met hun tweede album Caracal en in 2016 dropten ze nog een EP Moog for Love, maar daarna werd het even stil... Tot nu dus. Welcome back, boys!

Meer nieuwe muziek?

Check dan de 3FM Now Playing! Daar vind je naast Disclosure ook nieuwe muziek van Ronnie Flex & Blof, EUT, Jett Rebel, Day Fly, Overslept en Tash Sultana!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie