3FM nieuws

General Motors aangeklaagd door Lemonheads

  1. Nieuwschevron right
  2. General Motors aangeklaagd door Lemonheads
De autofabrikant is door oprichter van de band, Evan Dando, voor de rechter gesleept wegens het kopiëren van één van zijn nummers.General Motors zou volgens hem een nummer van The Lemonheads hebben gebruikt tijdens een televisiecampagne voor Chevrolets en Buicks. The Lemonheads scoorden vooral in de jaren negentig met nummers zoals 'Into your arms' en 'Mrs. Robinson'.

Show me the money

Evan Dando wil natuurlijk geld zien, omdat General Motors zijn copyright heeft geschonden. Hij roept daarom General Motors en advertentie- en licentiebedrijven op om voor de rechter te verschijnen. En hoopt hiermee in zijn gelijk te worden gesteld. General Motors en licentiefirma Asche & Spencer hebben nog niet gereageerd op de aanklacht.

Televisiecampagne

‘It’s a shame about Ray’ is het nummer van The Lemonheads die de autoreus zou hebben nageaapt. De single werd opnieuw opgenomen en vervolgens in 2008 gebruikt tijdens de beruchte televisiecampagne. De frontman van de band eist nu een schadevergoeding en een deel van de opbrengsten van de campagne.

Ster advertentie
Ster advertentie