3FM nieuws
AVROTROSKRO-NCRV

Snelle met nieuwe single '5 voor 12' in de 3FM Live Box

foto: still van het optreden
  1. Nieuwschevron right
  2. Snelle met nieuwe single '5 voor 12' in de 3FM Live Box

Het is een muzikaal weekje bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Gisteren werden we de ochtend door geholpen met een akoestische setting van Jacob Banks, donderdag staat S10 in de 3FM Live Box en vanmorgen niemand minder dan Snelle met zijn nieuwe single '5 voor 12'.

Nieuwe single '5 voor 12'

De nieuwe plaat lag al een tijdje op de plank. Tegen 3FM-dj Wijnand Speelman vertelt Snelle hoe het nummer tot stand is gekomen. "Op schrijverskamp in Curaçao ontstond de synthesizer-loop waarop het hele liedje is geschreven. Omdat het zo'n goed gevoel gaf heeft het een jaar op de plank gelegen. We hadden er eerder al twee songs op geschreven, maar de derde was voor ons gevoel pas goed raak."

'5 voor 12' gaat over nét op tijd zijn, zegt Lars Bos: "Nét die ene geliefde bellen of toch voor die baan gaan. Voor mij was het dat ik net op tijd iets rustiger aan ben gaan doen, net de dingetjes iets anders ben gaan aanpakken. We vonden het muzikaal gewoon heel lekker." En ook live klinkt de nieuwe track heel lekker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Snelle

Snelle heeft de afgelopen tijd veel samengespeeld met De Lieve Jongens Band die er natuurlijk vanmorgen ook bij was. Daardoor heeft de zanger flink wat meters kunnen maken en oefenen voor dit najaar. Met een vernieuwde setlist trekt hij namelijk langs de bekende popzalen in Nederland en België. De nieuwe single '5 voor 12' is voor Snelle het begin van een fase waarin we veel nieuwe muziek kunnen verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie