3FM nieuws

Moet je voortaan aan de pillen om je oren te beschermen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Moet je voortaan aan de pillen om je oren te beschermen?

Heb jij eigenlijk nooit zin om oordoppen in te doen als je naar een concert gaat? Da's niet slim, maar dan is er (misschien wel) goed nieuws voor je. Onderzoekers hebben namelijk pillen gemaakt waarmee je je oren zou kunnen beschermen tegen lawaai. En dat werkt heel makkelijk: gewoon doorslikken en je bent klaar voor het feestje!

Wat? Pillen tegen gehoorbeschadiging?

Ja! En die pillen zorgen ervoor dat je je oordoppen lekker thuis kunt laten. Je neemt er gewoon twee per dag in en je bent helemaal beschermd. Het bedrijf Hearing Health Science heeft de pil Soundbites ontdekt. Na een onderzoek van 30 jaar zijn ze er eindelijk over uit hoe je je gehoor nu het beste kunt beschermen. De pil bevat een combinatie van Vitamine A, C, E en magnesium. Hiermee houd je de cellen in je binnenoor gezond en ben je beschermd tegen harde muziek.

Hoe het werkt

Volgens het bedrijf zorgen de vitamines ervoor dat je geen gehoorschade oploopt. Magnesium en vitamine A zorgen ervoor dat het proces van de celdeling in je oren in orde blijft. De vitamines C en E zorgen ervoor dat die cellen beschermd blijven tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook zorgt vitamine C ervoor dat de bloedvaten normaal kunnen blijven functioneren. Oké, het klinkt ingewikkeld, maar volgens Soundbites ben je met deze ingrediënten goed beschermt tegen schade. Of toch niet?

Tussen neus en lippen door schrijft de website dit namelijk ook nog effe: "Gebruik naast Soundbites altijd oordoppen of gehoorbeschermers in situaties waar dit noodzakelijk en praktisch is." Dat betekent dus eigenlijk dat het gewoon een ondersteunend product is náást het gebruik van doordoppen. Ha.

Botox in je oren spuiten

Een andere gekke manier om je gehoorbeschadiging tegen te gaan, zou zijn door er een botox-achtig goedje in te spuiten. Met een injectie door je trommelvlies zou je je beschadigde gehoor terug kunnen krijgen. Door de injectie kunnen de beschadigde cellen in je oren terug groeien, net als botox dus. Af en toe effe terug voor een spuitje. Of de manier werkt, weten we nog niet. De makers van het idee zijn nog druk bezig met de onderzoeken.

Toch maar lekker aan de oordoppen

Voordat het allemaal bewezen is dat deze gekke manieren werken, kun je dus het beste maar gewoon je oordoppen blijven gebruiken. Safety first!

Ster advertentie
Ster advertentie