3FM nieuws

First gig: het eerste optreden van twenty one pilots

  1. Nieuwschevron right
  2. First gig: het eerste optreden van twenty one pilots

Vanavond staat de band in een uitverkochte Ziggo Dome en komende zomer zie je de band op de grote podia van onder andere Lowlands en Sziget. Tyler en Josh zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire live-acts van dit moment. Maar hoe begon het ooit allemaal? Hoe ging dat allereerste optreden toen Josh zich voor het eerst bij Tyler aansloot. 3FM heeft de beelden...

Het is 2011 wanneer Josh officieel van Twenty One Pilots wordt. Dit gebeurt nadat de oude drummer van de band Josh uitnodigt bij een concert van het, op dat moment, trio. Hij vond het fantastisch, maar er was één probleem zoals hij aangeeft in een interview met BBC. "I loved everything about it, except I wasn't playing drums."

De twee ontmoeten elkaar en er is meteen chemie. "We got together three days later and we stayed up all night talking about our visions and dreams. We were both very vulnerable. but we just opened up to each other."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eerste optreden samen

Dan verlaat de oude drummer de band waardoor het pad vrijkomt voor Josh. En de kans om dus echt mee te gaan spelen. Dat eerste optreden is online te vinden en check je hieronder! Een show waarbij Josh bijna door zijn drumvellen heen slaat en Tyler nog ietwat onwennig achter zijn keys staat. Maar ondanks dat gaat het publiek uit zijn dak en zien we daar het begin van een wereldse band.

Meer first gigs van andere artiesten?
- First gig Bastille
- First gig Thirty Seconds To Mars
- First gig The Script

Ster advertentie
Ster advertentie