3FM nieuws
NTR

3FM Talent Elephant co-host Vera on Track: "Tame Impala was ons voorprogramma"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent Elephant co-host Vera on Track: "Tame Impala was ons voorprogramma"

Afgelopen zondag was het extra gezellig bij de uitzending van Vera on Track. Kaj en Frank van de Rotterdamse band Elephant kwamen langs om een uur lang co-host te zijn van het programma. De mannen brachten hun favoriete tracks, guilty pleasures en leuke weetjes over de band mee naar de studio.

Ontstaan Elephant

"De allerbeste manier om iemand te leren kennen is toch wel een kijkje te nemen in de platenkast" vertelde 3FM-dj Vera Siemons voordat Elephant een uur lang de playlist mocht beheren. De band werd in mei verkozen tot 3FM Talent, wat een startshot was voor een prachtige zomer met veel optredens. Zo heeft de band al een clubtour achter de rug, meerdere shows geopend voor DeWolff, en werd de debuutplaat Big Thing met lovende woorden ontvangen.

Gitarist Frank en drummer Kaj namen de beste tracks mee van artiesten waardoor Elephant geïnspireerd is geraakt.

Tussen de Chinese groenten

Omdat de band in tijden van lockdown is opgericht kregen ze eerst de kans om veel te repeteren. Frank en Kaj vertellen dat ze wel een hele bijzondere repetitieplek hebben gevonden in Ridderkerk. De band repeteert namelijk tussen de Chinese groenten, bij een kwekerij.

Benieuwd naar de plek? de videoclip van hun nieuwste track 'Calling' is er opgenomen, deze kijk je hier.

Optreden na Tame Impala

Verder sprak Vera over het volle programma wat de band net achter de rug had. Elephant was namelijk dinsdag de aftershow van Tame Impala in AFAS Live. Frank vertelde dat na de overweldigende lichtshow de rustige sound van Elephant juist beter uit de verf kwam. Frank: "Variatie in zo'n avond werkt altijd goed. Zo zit er meer dynamiek in". Kaj grapte daarom dat Tame Impala eerder het voorprogramma van de band was.

Ook speelde Elephant vrijdag op Into The Great Wide Open en waren ze zondag te zien op Bruis Festival Maastricht. Op de vraag wat het hoogtepunt was zei Frank: "Toch Into The Great Wide Open, het was een fantastisch mooi podium in de bossen en het stond helemaal vol. Echt een droom".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie