3FM nieuws

Beyoncé's Coachella-film is uit en dit ga je daarin zien

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Beyoncé's Coachella-film is uit en dit ga je daarin zien

Beyoncé is niet van het halve werk. Haar Coachella-optreden uit 2018 was niet alleen maar groots en meeslepend, maar ook het onderwerp van een nieuwe concertfilm. Homecoming streamt vanaf vandaag op Netflix en dit kun je verwachten.

Beyoncé x Coachella

Bey was de eerste zwarte vrouw die Coachella speelde als headliner en daar was ze zich erg van bewust. Haar show zat van begin tot einde vol met black culture. Het hoofdthema was homecoming, een belangrijk onderdeel van de schoolervaring op o.a. zwarte universiteiten, maar er zaten nog veel meer elementen in. Zoveel dat Beyoncé's moeder haar vooraf waarschuwde dat veel mensen het misschien niet zouden snappen. Toch zette Beyoncé door, wat resulteerde in een show die in één klap het festival omdoopte tot Beychella.

Rehearsals

De film toont een groot gedeelte van Beyoncé's Coachella-set, maar neemt je ook mee in de voorbereidingen ervan. Je ziet hoe de show een jaar van tevoren al wordt voorbereid, hoe Beyoncé zich soms met moeite weet los te trekken om naar huis en haar kids te kunnen, en hoe de dansers tot het gaatje gaan om hun routines in perfectie uit te voeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De zangeres is betrokken is bij elk detail. De dansers, de vorm van de pyramide, welke pailletten er op de outfits moeten en met welk materiaal de trap bekleed wordt. Beyoncé: "Het duurde maanden om deze show te schrijven. Als je zolang met choreografieën en arrangements bezig bent en je meer dan 200 man op het podium hebt staan, wil je ook dat alles te zien is. Dus ja, we hebben uiteindelijk veel onconventionele dingen gedaan voor een festivalshow."

Homecoming is vanaf nu te zien, dus als je ergens bijna 2.5 uur aan vrije tijd vandaan weet te plukken: je kunt 'm hiermee vullen!

Homecoming live

Daarnaast kwam er vandaag onaangekondigd een live-album uit, dus de boel beluisteren is ook gewoon mogelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer Beyoncé?

Vorig jaar ging 3FM op audiëntie bij Beyoncé en Jay Z in de Johan Cruijff ArenA. Hoe dat was, lees je hier terug. Ook belde 3FM-dj Lieke met Max, wiens zeilboot werd gebruikt in een video van Queen B.

Ster advertentie
Ster advertentie