3FM nieuws

Jay Z en Beyoncé roepen hun fans op: go vegan!

 1. Nieuwschevron right
 2. Jay Z en Beyoncé roepen hun fans op: go vegan!

Het nieuwe jaar is aangebroken en iedereen barst weer van de goede moed om het dit jaar eens lekker fit te beginnen. De hele wereld gaat (wéér) stoppen met roken, minder drinken en meer sporten. Beyoncé en Jay Z hebben ook een goed voorstel: go vegan! Dat is volgens hen de beste manier om jezelf zowel fysiek als spiritueel te cleansen. Ze moedigen al hun fans aan om het in ieder geval 22 dagen te proberen. Jawel: Veganuary is een ding!

22 Day Vegan Challenge

Jay en Bey spraken voor het eerst over veganisme toen Marco Borges, fysioloog en fitness buddy van Jay Z, de 22 Days Vegan Challenge initieerde. Dit was voornamelijk gericht op mensen bewuster maken van wat ze in hun lichaam stoppen.

Nu benadrukt het power couple ook het globale belang van een vegan dieet voor de planeet. "Having children has changed our lives more than anything else. We used to think of health as a diet – some worked for us, some didn’t. Once we looked at health as the truth, instead of a diet, it became a mission for us to share that truth and lifestyle with as many people as possible," schrijven ze in een introductie van het nieuwe boek van hun maatje Marco Borges.

VEGAN

Vegan betekent dat je geen dierlijke producten gebruikt en eet, dus ook geen leren schoenen en wollen truien meer. De king and queen verwachten dan ook niet dat iedereen die hard 24/7 veganist wordt, maar moedigen wel een plantaardig dieet aan. Want dit heeft een "profound impact on our health and the environment."

Beyoncé en Jay Z zijn zeker niet de enige artiesten die een broccoli verkiezen boven hun biefstukje. Veel wereldsterren ontdekken het belang van een plantaardig dieet. Wie dan? Hier een lijstje:

 1. Ariana Grande
 2. Miley Cyrus
 3. Moby
 4. SIA
 5. Stevie Wonder
 6. RZA
 7. Waka Flocka Flame
 8. Travis Barker
 9. Jared Leto

Als Beyoncé en Jay Z het zijn, duurt het meestal niet lang voor de hele wereld volgt. Ben jij overtuigd en ga je de challenge aan? Zorg dan wel dat je jezelf goed inleest en genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt!

Ster advertentie
Ster advertentie