3FM nieuws

Dit was Young Impact Celebration 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was Young Impact Celebration 2018

Tienduizend jongeren, tal van inspirerende sprekers en de allertofste optredens: dit was Young Impact Celebration 2018! In Rotterdam Ahoy vierden zij met z'n allen hun impact op de wereld en het steentje dat ze hebben bijgedragen.

Met 3FM waren we er ook bij! 3FM-dj Wijnand Speelman zond live uit vanuit de foyer van Ahoy en had Frank van der Lende als razende reporter vanuit de zaal mee.

Vlak voor de radio-uitzending sprak Wijnand al een aantal gasten en artiesten op de rode loper die voor de ingang van de zaal lag. Van de presentatoren van de avond Daan Boom en Katja Schuurman tot Rico Verhoeven en Ronnie Flex. Check die livestream hier terug!

Iets bijzonders doen

Tijdens de Celebration worden er ook awards uitgereikt aan jongeren die iets bijzonders doen voor de wereld.

Zoals bijvoorbeeld Danny Wagemans (23) die een fles bedacht die urine omzet in water. Frank sprak hem en bracht een flesje eigen geel goud mee om te testen. Hoe dat afliep check je hieronder.

Rico Verhoeven: "Jullie kunnen dit ook!"


Op de vraag waarom Rico Verhoeven aanwezig is bij de Young Impact Celebration zei hij het volgende: "Omdat ik graag ook wat terug wil doen, daarom sta ik ook zo achter de Young Impact Celebration." Rico roept op om ook wat terug te doen voor de maatschappij. "Dat gevoel is zo lekker. Jullie kunnen dit ook!"

Rico zei laatst dat verliezen heel belangrijk is. Waarom? "Je krijgt van nature een soort van angst: je mag niet verliezen. Maar je hoeft niet altijd te winnen!" Wanneer je verliest ga je namelijk weer kijken naar jezelf. Waarom ging het fout? En hoe kan je het de volgende keer voorkomen? Dat is de boodschap die Rico graag aan alle jongeren van Nederland mee wil geven en dat heeft hij zeker gedaan! Het hele interview check je hier terug.

Scholen in actie

Er was een gigantisch publiek aanwezig in Rotterdam Ahoy, mede door de grote groepen jongeren die met hun klas of school in actie zijn gekomen. Zo ook de klas van "meester" René. Zij organiseerden voetbalwedstrijd voor Kika en een dagje uit georganiseerd voor een bejaardentehuis. Door heitjes voor een karweitje te doen hebben zij voldoende geld opgehaald om zelf de bus, het uitje en het eten te betalen. Hoe dat voelt voor deze trotste leraar hoor je in het interview met Frank:

Beperkingen hoeven niet te beperken

Afgelopen zaterdag was Redo al te gast bij Wijnand in de studio waar hij menig luisteraar inspireerde met zijn verhaal. Ook vandaag was hij aanwezig om een zaal met duizenden jongeren te inspireren. Hij maakt vooral duidelijk dat het hebben van beperkingen niet hoeft te betekenen dat je je dromen niet na kunt streven en waar kunt maken!

Ambassadeur Teske over impact hebben

"Er wordt vaak nog te lacherig gedaan over de woorden wereld verbeteren." Aldus Teske de Schepper. Ze voelt zich erg verbonden met de boodschap die Young Impact over wil brengen. Het is daarom niet zo gek dat ook Teske ambassadeur is, volgens Wijnand voor het leven! Waarom wordt duidelijk in het interview met Wijnand.

Niet lullen maar poetsen

"Het was nogal een festijn, echt niet normaal!" zegt Katja Schuurman. Het was een groot feest. Maar hoe was dat nou om het te presenteren vroeg Frank aan Daan Boom. "Het was chaos, het leek wel alsof ze aan het apenkooien waren toen we binnenkwamen." Toen het event eenmaal echt begonnen was bleek het gelukkig allemaal mee te vallen en was het publiek goed gefocust.

"Het is een kwestie van doen." dat is de boodschap die Katja vooral is bijgebleven. Daan dacht na het hele event vooral nog aan Redo, wie wij al eerder in de studio hebben gesproken. Katja heeft zeker niet alleen zitten lullen, ze heeft zeker ook gepoetst! Check het interview hier:

Naaz wil een voorbeeld zijn voor jongeren

Wat maakt Naaz een voorbeeld voor jongeren? "Ik probeer vaak te zijn wat ik vroeger heel erg nodig had. Vroeger vond ik het erg mooi om te kijken naar waar mensen. Te kijken wat ze zeggen, wat ze doen. Vooral door heel eerlijk te zijn. Ook als ik verdrietig ben." Haar track 'Up To Something' heeft haar zoveel gebracht. Zo is ze volgende week bijvoorbeeld supporting act voor Arcade Fire!!! Hoe sick is dat? Laat je ook inspireren door Naaz en dit interview:

Young Impact Aftermovie

Ster advertentie
Ster advertentie