3FM nieuws

58.000 Handtekeningen voor petitie racismelessen

  1. Nieuwschevron right
  2. 58.000 Handtekeningen voor petitie racismelessen

Afgelopen dinsdag kwam in een onderzoek naar voren, dat de meerderheid in Nederland vindt dat er op scholen meer aandacht besteed moet worden aan racisme binnen de lesstof. 3FM-dj Sander Hoogendoorn sprak op 3FM met Lakeisha die, samen met twee vriendinnen, al meer dan 58 duizend handtekeningen verzamelden om dit doel te bewerkstelligen.

Petitie

Om het onderwerp in te kunnen dienen bij de Tweede Kamer, zijn 40 duizend handtekeningen nodig. Ze hebben dan ook, met hun 58 duizend verzamelde handtekeningen, meer dan genoeg handtekeningen om het onderwerp bespreekbaar te maken. Ook Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul is erg blij met het voorstel van het drietal, laat ze weten wanneer Sander haar belt. Zij geeft aan dat minister Slob openstaat voor de verandering in de lesstof op het basis- en voortgezet onderwijs.

Bekijk het hele interview hieronder:

Uit het onderzoek van 3Vraagt blijkt dat de grootste groep deelnemers, zowel wit (58 procent) als van kleur (70 procent), denkt dat verplichte lessen op school het beste werkt tegen racisme. Volgens hen begint bewustwording al op jonge leeftijd en mag er in het onderwijs meer aandacht komen voor het slavernijverleden en de impact van racisme op de maatschappij.

Ster advertentie
Ster advertentie