3FM nieuws

Artiesten keren terug op Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Artiesten keren terug op Pinkpop

Er staat een aantal artiesten op Pinkpop dit jaar die we in Landgraaf al eens eerder hebben gezien. Hoe zagen ze er toen en nu uit? Een lijstje...

Elk optreden van een artiest is weer uniek, zeker als er wat tijd (en misschien een album hier en daar) tussen zit. Niet gek dat veel acts na een paar jaar weer teruggevraagd worden.

They're baaaahaaaaack

Zo zien we dit jaar zo'n achttien namen op het Pinkpopaffiche staan, die al eerder voet op Limburgse bodem zetten. Om het overzicht te houden hebben we er een aantal voor je op een rij gezet. In beeld, want het verschil zíe je vaak maar al te goed.

Editors (2006, 2008, 2010)

In 2006 hadden de mannen net één album uitgebracht en toen al op Pinkpop. Drie keer zouden ze daarna nog komen en elke keer lijken de mannen weer iets groter, beter, toffer te zijn. Ze hadden in 2014 niet misstaan als afsluiter.

>> Alles over het optreden van Editors

John Mayer (2010)

In 2010 klom John Mayer al eens in Landgraaf op het podium. Toen op de 3FM Stage vlak na een regenbui. In 2014 stond hij bij een ondergaand zonnetje op de Mainstage.

Bijzonder detail: eerder op de dag zou hij een exclusieve sessie doen bij 3 On Stage, maar maakte Biffy Clyro bij het podium ertegenover zó veel herrie dat meneer Mayer flink geïrriteerd de container verliet. Dit jaar is Biffy Clyro ook op Pinkpop, maar heeft Jan Smeets ze voor de zekerheid maar op een andere dag geprogrammeerd.

Metallica (2008)

Episch, groots, indrukwekkend. Dat was het al in 2008, maar in 2014 zijn ze misschien nóg heftiger dan voorheen. Misschien dat het noodweer vlak voor het begin ook bijdroeg aan de dreigende sfeer. Wat een band.

The Kooks (2009)

Of de Britten nu in 2009 of vijf jaar later op het podium klimmen, het blijft vrolijke Britpop die het hele publiek loskrijgt. Zoals 3VOOR12 treffend formuleerde: 'The Kooks excelleren in pretentieloze bubblegumrock die even eenvoudig als aanstekelijk klinkt, en verder weinig grootse ambities heeft. En soms is dat genoeg. Minder is meer.'

>> Check het verslag van 2014 bij 3VOOR12

Bastille (2013)

Eigenlijk zou Grouplove komen, maar in 2013 ging dat niet door en werd Bastille geboekt als vervanger. Na 'Tongue Tied' hebben we van Grouplove nooit meer wat gehoord, terwijl Bastille gewoon hits scoort en twee topshows weggeeft op Pinkpop.

>> Check het verslag van 2014 bij 3VOOR12

Paolo Nutini (2010)

What a difference four years make. Klonk Paolo in 2010 nog als een bejaarde man die op zoek was naar zijn ondergebit, zo klinkt hij anno 2014 funky as hell. De soulvolle, funky plaat werkt net zo lekker op het podium.

White Lies (2009, 2011)

Constant. Dat zijn Harry McVeigh en zijn mannen in ieder geval. Al drie keer hebben ze Landgraaf mogen verblijden met hun gloomy rock.

>> Het verslag van 3VOOR12 over The White Lies check je hierrr

Biffy Clyro (2010)

In vier jaar heeft Biffy Clyro één volledig album opgeleverd, maar vooral in Engeland is de band skyhigh gegaan. Met gemak verkopen ze daar tegenwoordig de grootste stadions uit. In Nederland krijgen ze een bomvol Pinkpopterrein voor hun kiezen, waarmee ze ook in 2014 prima mee uit de voeten kunnen.

Epica (2005, 2010)

De Nederlandse symfonische rockband Epica heeft nu al drie keer mogen spelen bij Jan Smeets in zijn spreekwoordelijke achtertuin. Bij hun eerste optreden konden ze al putten uit drie albums. Bij elk optreden werd de performance grootser met als hoogtepunt de fantastische vuurzee in 2014.

>> Alles over die vlammende show van 2014

Kodaline (2013)

Iets zekerder geworden en een net iets strakkere show, maar verder is er in een jaar weinig veranderd bij Kodaline. Maarja... als het gewoon goed is, waarom zou dat dan moeten?

>> Bekijk het hele verslag van 3VOOR12

Mastodon (2012)

Ook eigenlijk geen spat veranderd in twee jaar. De rockers van Mastodon maakten nog steeds indruk met de scheurende gitaren, rammende drums, vette bas, dikke baarden en wilde haren.

>> 3VOOR12 schreef een verslag van het Mastodonoptreden

Blijf deze pagina vooral checken, want bij meer foto's komt er telkens een update!

Ster advertentie
Ster advertentie