3FM nieuws

Zó ver gaan fans voor hun favoriete artiesten

  1. Nieuwschevron right
  2. Zó ver gaan fans voor hun favoriete artiesten

Als fanatieke fan ga je ver voor je idool, heel ver. Soms wel 7000 kilometer ver. Of je reist vijf uur lang voor twintig minuten van een optreden. Het kan allemaal, maar zou jij het er voor over hebben? Deze vier fans vertellen hun verhaal aan ons.

De aanhouder wint

Jet is een enorme fan van The Script. 17 augustus was er een fan-first concert in de A'DAM toren georganiseerd door Spotify. Alleen met een uitnodiging kon je binnenkomen, helaas voor Jet had ze er geen gekregen. Dit hield haar als echte fan natuurlijk niet tegen. Door te gaan bivakkeren bij de toren is het haar namelijk toch gelukt. Niet alleen heeft ze de band ontmoet, ze is zelfs na langdurig smeken tóch nog binnengekomen. Zo doe je dat dus!

The sky is the limit

Marina gaat ook erg ver. Voor een laatste tour van Twenty One Pilots ging ze zelfs helemaal naar Amerika. Omdat de band een laatste tour in Columbus deed, de hometown van de band, is Marina naar vier van de vijf concerten geweest. Dat is pas toewijding. Ook heeft ze nog met een grote groep fans in een park gekampeerd waarbij ze zelfs een meet & greet gescoord heeft. Hard werken loont!

Lekker last-minute

Lisa is helemaal gek van Indian Askin, zó gek dat ze er zelf gekke dingen van gaat doen. Eén dag van te voren kwam ze erachter dat haar faves de volgende dag zouden optreden op Oerrock. Na raadpleging van de reisplanner bleek dat ze vijf uur zou moeten reizen voor twintig minuten aan optreden. En da's dan alleen nog de heenweg... Na een nachtje slapen over haar keuze kocht ze via Ticketswap een kaartje, zei ze een communie af en vertrok ze naar het noorden.

Ze miste een bus waardoor ze heeft moeten liften en op de terugweg strandde ze ook nog op Utrecht Centraal waar ze de nacht heeft doorgebracht. Maar die twintig minuten heeft ze wel mooi meegepakt.

'Het Duitse Hozier avontuur'

Sharon reist zich suf voor Hozier. Ze vertrok na een concert van Lucas Hamming (die er zelf ook wat van kan) met de bus naar Berlijn. Na een lange reis kwam ze 's morgens aan bij de zaal, als eerste. Betere plaatsen kun je niet scoren, hier had ze dan ook een tof concert.

Wat doe je dan als je toch in Berlijn bent? Even wat sightseeing natuurlijk. Helaas werd de telefoon van Sharon gestolen. Argh! Daar gingen haar mooie concertfoto's. De scheiding van haar foto's bracht echter een ware Sherlock in Sharon naar boven en het is haar gelukt om de telefoon terug te krijgen. Dat kun je dan ook op geen enkele andere manier vieren door de volgende dag weer naar Hozier te gaan! Het kostte heel veel tijd en moeite, maar dan heb je wel een kickass verhaal. Mogen we wat van je volharding lenen Sharon?

Sta je nou te kijken van deze verhalen of kan je het zelf beter? Wij weten in ieder geval dat je met zo'n fanbase er zeker wel komt.

Ster advertentie
Ster advertentie