3FM nieuws

Kensington in de Arena: "Ik vind het echt doodeng"

foto: Ferdy Damman
  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington in de Arena: "Ik vind het echt doodeng"

De grootste rockband van Nederland gaat ’t flikken: op 14 juli 2018 staat Kensington in de Amsterdam Arena! Hoogtijd om effe bij te kletsen in Jouw Ochtendshow.

Domien sprak met gitarist Casper Starreveld en een van de eerste dingen die uit zijn mond kwam was: "Ik vind het echt doodeng." Het is namelijk voor het eerst dat een Nederlandse rockband het vullen van de Arena op deze manier aanpakt. Eerdere bands speelden in de lengte, waardoor er veel stoelen leeg moesten blijven. Het podium van Kensington komt aan de noordkant te staan. Hierdoor is er dus plek voor 51:000 mensen! Dat zijn aantallen die bands als U2 en Coldplay ook halen.

Vroegtijdig gelekt

Het grote nieuws kwam gisteren op een onhandige manier naar buiten. "Je bereidt 't mooi voor en toen heeft iemand bij het bushokjes bedrijf z’n mail niet goed gelezen," zegt Casper. Het nieuws zou gebracht worden tijdens De Wereld Draait Door, maar uiteindelijk hing er die dag al een poster ergens in Zuid-Holland. De band vond het 5 minuten jammer, maar daarna was ’t eigen al cool. Iedereen praatte er al over. "Het was een goede buzz."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Amsterdam Arena vullen

Is dat iets waar rekenmachines bij aan te pas komen om te kijken of het gaat lukken? "Deels wel, maar op een bepaald moment voelt het zoals iets wat we nu moeten doen. Iets waar we na 20 jaar spijt van kunnen krijgen dat we het niet hebben gedaan. Het is toch het grootste indoor-ding dat je kunt doen."

Wat kunnen we verwachten?

"We willen alle vier met een jetpack over het podium vliegen," geint Casper. De echte inhoud van de show blijft natuurlijk nog effe geheim. De kaarten voor de show gaan woensdag 13 september in de verkoop.

Bekijk het fragment hier terug:

{npoliveblog message="11856"}
Ster advertentie
Ster advertentie