3FM nieuws
NTR

Romy van The xx brengt soloplaat uit

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Romy van The xx brengt soloplaat uit

Je kent haar als zangeres en gitarist bij The xx, maar de afgelopen vier jaar werkte Romy aan haar solodebuut. Mid Air is een ode aan haar moeder en liefde vinden in queer clubs. Romy praat met 3FM-dj Vera Siemons o.a over haar samenwerking met Fred again.. en naar concerten gaan met Robyn.

The xx was een van de meest succesvolle bands van de jaren 2010. Met hun kwetsbare en minimalistische nummers gaven ze veel outsiders een geluid waar ze zich in konden vinden. Samen met Jamie xx en Oliver Sim blijft The xx tot op vandaag een iconisch trio. Maar ze nemen ook graag de ruimte voor nieuwe muzikale ontdekkingen. Zowel Jamie als Oliver brachten eerder al solowerk uit en nu is het de beurt aan Romy.

Mid Air

Vier jaar heeft ze eraan gewerkt, maar eindelijk is ie er: Romy’s debuutalbum Mid Air. Op het album eert Romy haar moeder die ze verloor toen ze 11 was. Zo gaat het op het nummer ‘Enjoy Your Life’ niet alleen over feesten, maar ook even stilstaan en trots zijn op hoe ver je al bent gekomen in het leven.

Met hulp van besties Robyn en Fred again..

Op Mid Air doet Romy het dan wel solo. Ze kon op hulp rekenen van haar beste vrienden. Fred again.. was er al vanaf het begin bij. Romy en Fred werken al lang samen en schreven al nummers voor andere popartiesten als Halsey en Dua Lipa. Op Romy’s single ’Strong’ samen met Fred again.. is het heerlijk melancholisch dansen.

En tijdens een concert van de zanger Beverly Glenn Copeland in Zweden, kreeg Romy de inspiratie voor het nummer Enjoy Your Life’. Daarvoor mogen we ook Robyn bedanken, want zij nam Romy mee naar het concert.

Mid Air is vanaf vandaag uit. Check het interview van Vera met Romy hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie