Naar homepage
3FM nieuws

Liefde voor muziek: teken de petitie voor behoud van livemuziek in Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Liefde voor muziek: teken de petitie voor behoud van livemuziek in Nederland

De afgelopen jaren waren we gewend onze tijd door te brengen op pleinen, festivals, podia en in cafés. Altijd was er livemuziek om de soundtrack van de zomer kracht bij te zetten, om te feesten, troost te zoeken of te ontdekken. Nu dreigt dit te stoppen en daarom vraagt de Nederlandse muziekindustrie je aandacht!

Onderteken hier de petitie

Meer dan de artiest zelf

Op 12 maart verstomde de livemuziek en de livemuziek industrie zal de laatste zijn die weer op gang mag komen. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en knowhow dreigen verloren te gaan. Een economische ramp, aldus de industrie.

Livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat. Geluid- en lichttechnici, backliners, podiumbouwers, beveiligers, cateraars, merchandisers, busverhuurders, boekers, managers, programmeurs, zaalbeheerders, tourmanagers, marketeers, promotie - en mediaspecialisten, detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen zijn er óók nog. Zij vormen een belangrijke schakel in de live-industrie.

Samen levert deze muziekindustrie een belangrijke bijdrage aan de economie en het welzijn van het land. De ruim 1100 festivals die Nederland rijk is en de miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland die op de verschillende evenementen afkomen vallen nu weg en ze zullen niet snel terugkomen.

Met de hopelijk flinke opbrengst handtekeningen gaat Liefde Voor Muziek naar Den Haag om de politiek de massale liefde voor de livemuziek in persoon te overhandigen.

Meedoen? Onderteken hier de petitie

3FM steunt poppodia

3FM ondertekent de petitie. Om dit nog meer kracht bij te zetten staat de zender binnenkort ook in het teken van poppodia. 3FM doet in juli namelijk een tour door Nederland om popzalen uit alle provincies in het zonnetje te zetten. Die maand organiseren we elke week meerdere optredens vanuit de popzalen, die je online kunt volgen. En misschien ook wel in person in de zaal zelf, maar daarvoor wachten we de komende tijd nog even netjes de maatregelen af! '

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie