3FM nieuws
NTR

Kijk hier de exclusieve Mount Kimbie sessie in Paradiso

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijk hier de exclusieve Mount Kimbie sessie in Paradiso

Twee weken geleden stond de Britse band Mount Kimbie in een uitverkocht Paradiso. Voor de deuren open gingen voor het publiek, mocht 3FM al binnen en speelde de band een exclusieve Soundcheck Session met livemuziek van hun nieuwe album The Sunset Violent. Check hier hoe dat klonk.

Artiesten zoals James Blake, Burial, maar ook Mount Kimbie vormden zo’n dikke tien jaar geleden de basis voor een scene vol melancholischere elektronica, hier en daar in combinatie met warme indie. Toen bestond Mount Kimbie nog uit Dominic Maker en Kai Campos. Nu zijn ze terug als band van vier met het eerste nieuwe studio-album in zeven jaar: The Sunset Violent.

Het nieuwe album breekt enorm met hun vorige werk. Het zit vol contrasten, de beats maken meer ruimte voor gitaren en een extra zangeres: Andrea Balency-Béarn. Maar sommige dingen veranderen nooit. Trouwe vriend en samenwerker King Krule doet mee op twee liedjes van het album.

Net voor hun uitverkochte show in Paradiso speelde Mount Kimbie een exclusieve sessie voor Vera On Track op 3FM. Ga lekker zitten met je koptelefoon op en geniet hier van de volledige Soundcheck Session:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00 uur tot 22:00 uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie