3FM nieuws

De Staat vervangt The Prodigy op Lowlands 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat vervangt The Prodigy op Lowlands 2019

Vanochtend waren de heren van Nijmegens finest over de vloer. Samen met LUWTEN (Tessa Douwstra), speelden ze de 3FM Megahit 'Tie Me Down' maar hadden nog groter nieuws dan dat!

Lowlands 2019

De Staat is headliner op de vrijdag van Lowlands 2019! Ze hebben de uitnodiging van Lowlands geaccepteerd en sluiten op vrijdag de Alpha af! Een welverdiende headline-spot. Vorig jaar speelden de heren nieuwe muziek in diezelfde tent op Lowlands 2018, maar voor de komende show gaan ze zowel visueel als muzikaal nóg een stapje verder vertellen ze:

The Prodigy

De headliner-spot op vrijdag zou eigenlijk door The Prodigy worden ingevuld, maar door het plotselinge overlijden van frontman Keith Flint heeft de band hun hele tour gecanceld. De 49-jarige Flint kwam als danser bij de groep en nam later het vocale gedeelte op zich. 3voor12: Flint was al sinds het begin de absolute blikvanger van The Prodigy. The Prodigy is eigenlijk een trio, met producer Liam Howlett als het muzikale brein en Maxim als mede-frontman, maar met zijn duivelse uiterlijk gold Flint als het echte gezicht van de groep. Begin jaren negentig brak de groep door vanuit de underground rave scene, om in de loop van de jaren negentig uit te groeien tot een echte headliner-acts. Vooral Flint's vocal op 'Firestarter' werd iconisch.

Ster advertentie
Ster advertentie