3FM nieuws

Dit is waarom festivals in België zo leuk zijn

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom festivals in België zo leuk zijn

Al decennialang reizen er jaarlijks duizenden Nederlanders af naar het prachtige zuiden voor festivals als Pukkelpop en en Rock Werchter. Maar waarom?

Wij vroegen aan een aantal fervent Rock Werchter-gangers wat nou toch die charme is van een festival in België.

1. Parkeerplekken... Parkeerplekken everywhere!

Het schijnt er een walhalla aan parkeermogelijkheden te zijn en meer dan genoeg pendelbussen waardoor je nooit lang hoeft te wachten.

2. Ze zijn heel goed in het regelen van grote artiesten

Dit jaar heeft Rock Werchter opnieuw een dijk van een line-up met onder andere The 1975, Florence + The Machine, Mumford & Sons, Muse én Bastille. Superhandig natuurlijk, als je je festival tegelijk plant met het Britse Glastonbury festival: iedereen is toch al in de buurt!

3. Nooit duwen en trekken voor de bar

In Nederland is het soms nog wel eens ellebogen voor je biertje aan de bar, maar in België houdt iedereen van elkaar. Niks voorkruipen, maar gewoon lekker wachten op je beurt!

4. Meer dan genoeg hotels

Kamperen in een klein tentje dat bij een simpele miezerbui al blank staat, is gewoon niet voor iedereen weggelegd. In België zijn er gelukkig genoeg andere mogelijkheden! Op Rock Werchter heb je 'The Hive Resort' waar je ultiem kan glampen in vooropgezette tenten.

5. Nog mooier weer

Een stukje dichterbij de evenaar betekent een stukje warmer. Easy as that! Laten we dan (ook al zitten we in België) wél Jan Smeets' motto in ons achterhoofd houden: "SMEREN!"

6. Echt goede friet

Die slappe hap uit Nederland of biologische boerenfriet komt ons toch ook de neus uit?! We willen gewoon goede dikke frieten met een overdreven klodder mayo. Of... frites andalouse!

7. Het blijft genieten, dat zachte melancholische Vlaamse accent

Je wordt toch onmiddellijk smoorverliefd?

Ster advertentie
Ster advertentie