3FM nieuws

Timur wordt plugger voor zangeres Meau

  1. Nieuwschevron right
  2. Timur wordt plugger voor zangeres Meau

Wat doe je als je als kleine artiest graag je muziek op de radio wil, maar geen geld hebt voor een professionele plugger? Dan vraag je 3FM-dj Timur Perlin om hulp! Voor drie snickers en een bueno neemt hij het op om het nummer 'Kalmte' van singer-songwriter Meau te pluggen.

Wat is een plugger?

Een plugger is iemand die door een artiest of platenlabel wordt ingehuurd om muziek aan te smeren bij bijvoorbeeld radiostations. Pluggers zijn dus de mensen die jouw muziek op de radio krijgen. Groot nadeel: zo'n plugger kost duizend euro.

Drie snickers en een bueno

Dat geld heeft zangeres Meau niet. Ze vroeg Timur om hulp en werd niet teleurgesteld. Toch moest er nog wel even onderhandeld worden over de prijs...

Hoe moet je pluggen?

De deal is rond, er is alleen nog één klein probleem: Timur heeft geen idee hoe je moet pluggen. Hij schakelt de hulp in van plugger Michelle Jongerden.

Pluggen bij gijs staverman

Tijd om alles wat hij heeft geleerd van Michelle in de praktijk te brengen. Hij gaat daarvoor daar Radio 2-dj Gijs Staverman. Hoe dat ging, zie je hier:

Timurs eerste grote succes

Een doorbraak in Timurs plugavontuur: 3FM-dj Sander Hoogendoorn heeft toegezegd dat Meau aanstaande dinsdag welkom is om haar nummer live te komen spelen in de ochtendshow!

Spotify

Naast radio is Spotify ook belangrijk voor een beginnend artiest. En dat blijkt een wereld op zich! Timur spreekt muziekjournalist Atze de Vrieze over hoe hij het aan moet pakken.

Pluggen bij spotify-baas wilbert mutsaers

Timur zet hoog in: om Meau op een Spotify-lijstje te krijgen belt hij gewoon met de directeur van Spotify Benelux.

De ontknoping: meau live in de ochtendshow

Op dag zeven van het plugavontuur staat Meau in de 3FM Live Box tijdens de ochtendshow. Meau is tevreden over Timur's werk en betaalt hem zijn welverdiende loon: drie snickers en een kinderbueno.

Ster advertentie
Ster advertentie