3FM nieuws

Stromae brengt een 9-minuten-durende track uit: 'Défiler'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stromae brengt een 9-minuten-durende track uit: 'Défiler'

Mais oui! Trap je Koningsdag af met een nieuw liedje van een van de artiesten die we het meest gemist hebben de afgelopen paar jaar: Stromae! Je favoriete Belg heeft een nieuwe track de wereld ingeslingerd: 'Défiler'.

Défiler

Het nummer is uitgebracht om een Capsule N°5 te promoten, de kledinglijn die hij samen met zijn vrouw maakt. Hij maakte en produceerde de track speciaal voor de bijbehorende modeshow en besloot om 'm ook maar 'los' uit te brengen. En dat betekent dus dat je nu kunt luisteren naar 8:50 minuten vol good old Stromae! Hij begint wat rustig, maar vlak na de 2:45-mark knalt er een lekkere beat onder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Betekenis

Wie Stromae kent, weet dat hij niet zo vaak zingt over bloemetjes en bijtjes. Paul van Haver schrijft zijn nummers liever over maatschappelijke onderwerpen, vaak voorzien van een scherp laagje kritiek. Ook in 'Défile' doet 'ie dat. Deze keer heeft hij het voorzien op de consumptiemaatschappij en alle facetten daarvan. Een paar grepen uit de lyrics, uiteraard effe vertaald vanuit het Frans!

"We might be in a group, but we walk alone // Whether we like it or not, we have a market value from cradle to grave"

"Head stuck in her phone // Without headphones you'd think she was crazy // Without Google, you'd think she was dumb // And without filter, you'd think she was beautiful"

"It's easy to be pretty with money, right? // Money rots people and makes them beautiful at the same time, it's fascinating."

Verrassing, nog eentje!

Een kleine twee weken geleden was Stromae ook al in het nieuws omdat hij toen ineens featurede in een track van OrelSan, 'La Pluie'. Heb je dat gemist? Hier vind je er meer over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie