3FM nieuws

Jaaaa, Stromae zingt weer!

  1. Nieuwschevron right
  2. Jaaaa, Stromae zingt weer!

Guess who's (sort of) back? Stromae is voor het eerst in tijden weer zelf te horen in muziek!

OrelSan ft. Stromae

Het gaat om een samenwerking met OrelSan, een Franse rapper en producer. OrelSan is populair in Frankrijk: zijn singles werden al platina en hij won ook al een aantal keer het Franse equivalent van een Grammy Award. 'La Pluie' is dus wel echt zijn track, maar Stromae heeft er een mooie rol in gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rotweer

In het nummer bundelt hij zijn krachten met Stromae omdat ze iets gemeen hebben: slecht weer. OrelSan komt uit Caen (Noord-Frankrijk) en Stromae uit Brussel, niet bepaald plekken die bekend staan om het zonnige klimaat. Ze bezingen de lusteloosheid die dit soort weer teweeg kan brengen bij mensen die er dagelijks mee moeten dealen.

Uiteindelijk komt het neer op een nostalgisch gevoel: ze zijn niet altijd meer op die plekken, dus irriteren ze er zich ook minder aan. Eigenlijk vinden ze het, achteraf gezien, wel een mooie herinnering: "Thuis is het mooi weer, het is leuk // Altijd zoveel regen thuis"

Bezig bijtje

Het is dus geen eigen materiaal, maar dingen wijzen er wel op dat hij echt weer meer met muziek bezig is. Zo deed hij in 2018 onder andere de art direction voor Dua Lipa's 'IDGAF'-video en releaste hij vorig jaar als Mosaert een track voor de release van een kledingcollectie onder dezelfde naam. Begin 2017 vertelde Stromae in een interview dat hij meer wilde focussen op dat modemerk, samen met zijn vrouw.

Psychische problemen

Dat werd hem ook nog eens moeilijk gemaakt: aan een slechte reactie op een anti-malariamiddel in 2015 heeft hij psychische problemen overgehouden. Die waren een tijdje wat minder, maar kwamen halverwege 2017 weer keihard terug. Het zorgt voor angstaanvallen en duizeligheid, waardoor hij veel rust moet nemen.

Hij maakt thuis nog wel muziek, maar een volgend album hoeven we nog niet snel te verwachten. Stromae: "Mijn hoogste prioriteit is mijn gezondheid, ik moet eerst weer goed in mijn vel zitten. Ik heb 210 concerten gedaan in twee jaar, dat is teveel!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie