3FM nieuws
NTR

Luna Morgenstern over nieuwe single 'Jealous' en tour met Froukje

foto: Luna Morgenstern
  1. Nieuwschevron right
  2. Luna Morgenstern over nieuwe single 'Jealous' en tour met Froukje

Hou je van eurodance en elektropop met een scherp randje? Dan is Luna Morgenstern helemaal je ding! Je hoorde Luna al op 3FM met 'Dance Dance (Don't Go)' en 'Tonight'. In aanloop van haar nieuwe EP dropte ze dit weekend een nieuwe single: 'Jealous'. Bij 3FM-dj Vera Siemons vertelt ze alles over haar nieuwe track en tour als voorprogramma van Froukje.

Jealous

Luna Morgenstern is geen onbekende bij 3FM. Met 'Dance, Dance (Don't Go) stond ze drie weken in De Verlanglijst. En nu is daar 'Jealous': een trance banger met een beat om jaloers op te zijn. 'Jealous' is een nummer over een vriendin van Luna die jaloers was op haar. Via het liedje probeert Luna de jaloezie van haar vriendin beter te begrijpen. "Het is gewoon vet om van je gevoelens en wat je meemaakt, muziek te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Antikraakhuis

Luna maakte de track in een antikraakhuis, stilletjes met haar koptelefoon op. "De muren waren zo dun. Ik probeerde 's nachts stiekem muziek te maken en zong alles heel zachtjes in."

Tijdens haar jeugd in Keulen groeide Luna op met Duitste hitcompilatie-cd's inclusief eurodance en trance nummers. Die nummers gaven Luna nu inspiratie voor nieuwe muziek. "Dat heeft wel een stempel achtergelaten." Eurodance beleeft nu een grote revival in het clubcircuit. "Het is geen guilty pleasure meer, maar het wordt helemaal omarmd."

Tour met Froukje

Veel tijd om de release van 'Jealous' te vieren, had Luna niet. Ze is druk in de weer met de voorbereiding van haar liveshow. Deze maand speelt Luna het voorprogramma voor Froukje's uitverkochte clubtour. "Ik ben Froukje heel dankbaar dat ze me heeft gekozen."

Als je dus een kaartje hebt voor Froukje, hoor je als eerste nieuwe muziek van Luna Morgenstern live. Ze staat voor het eerst in haar eentje op het podium. Speciaal voor deze show maakte Luna een tv-installatie. "The Robot is mijn band. Het wordt een dj-set met zang en eurodance.", vertelt Luna. Check hier het hele interview met 3FM-dj Vera Siemons.

Luna Morgenstern staat deze maand in Amsterdam, Nijmegen, Tilburg, Den Haag, Zwolle, Utrecht, Brussel en Groningen met Froukje. Alle shows zijn uitverkocht.

Luna's tweede EP Dance Dance (Don't Go) komt uit op 9 juni.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie