3FM nieuws

Kensington: de headliner voor Song van het Jaar festival!

  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington: de headliner voor Song van het Jaar festival!

Kensington is op 7 december de headliner tijdens de uitreiking van de 3voor12 Song van het Jaar in TivoliVredenburg!

Eva wil graag even weten hoe de Utrechtse gitarist Casper Starreveld daar tegenover staat. "Nou, het is ongeveer 6 minuten fietsen van m'n huis dus het is een kleine moeite om even langs te komen haha! Het is ook gewoon hartstikke gezellig in Utrecht dus alleen maar goed." Maar op de opmerking dat Kensington misschien iets te groot is voor deze zaal reageert Casper als volgt: "Begin dit jaar hebben we ook een clubtour gedaan met die reden. In het buitenland doen we ook gewoon nog de clubs van dit formaat. Het is altijd de insteek geweest om groot te denken en dan zien we wel waar het schip strand."

Steevast in de top 20

Dit jaar staat de Utrechtse band op de stemlijst met 'Slicer'. Het publiek heeft de macht en dus kan het alle kanten opgaan. Eva: "Jullie halen steevast de top 20 de afgelopen jaren, maar grijpen elke keer net naast de winst. Wat voelen jullie nu met 'Slicer'?" Casper: "Het is heel tof dat we elke keer zo hoog eindigen maar het is een publieksprijs, dus we gaan het gewoon afwachten en lekker spelen en dan zien we wel."

Of Casper zelf ook favorieten heeft?

- Isaac Gracie - Terrified
- Janelle Monae - Pynk
- Dua Lipa - One Kiss (feat. Calvin Harris)

Nieuwe muziek van Kensington?

De band neemt op dit moment een beetje rust en zijn kalm bezig met de schetsen voor het volgende album, waar trouwens nog geen definitieve datum voor is. "We gaan het eerste kwartaal van het volgende jaar bezig met nieuwe muziek, dus het wordt niet zo heel druk wat betreft shows. We blijven natuurlijk wel spelen hè. Soms is het goed om even een pasje terug te doen, om er vervolgens weer twee vooruit te doen. Maar die nieuwe plaat gaat er zeker komen!"

Kensington over 'Slicer', nieuwe muziek én de Song van het Jaar!

Song van het Jaar

Het Song van het Jaar festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 december vanaf 15:00 in TivoliVredenburg. Met live optredens van o.a. Kensington, Amber Arcades, Pip Blom, Son Mieux, Indian Askin, S10 en vele anderen. Jij kunt er ook bij zijn!

Ster advertentie
Ster advertentie