3FM nieuws

Eva belt met Tom Smith (Editors) over zijn Song van het Jaar

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Eva belt met Tom Smith (Editors) over zijn Song van het Jaar

3FM-dj Eva Koreman belde gisterenavond in 3voor12 Radio met Editors-frontman Tom Smith. Allereerst om te melden dat de track 'Magazine' genomineerd is voor de 3voor12 Song van het Jaar Award, maar ook om hem te vragen naar zijn eigen favoriet van dit jaar!

>> Stemmen kan hier

Magazine

'Magazine' werd eigenlijk al geschreven voor het vierde album van Editors, maar door wat problemen in de band bleef 'ie op de plank liggen. Tot Violence! Tom: "I realized that this song was still there and that we could attack it with the two 'new' members of our band. And then it surprised us!"

Nu is 'Magazine' een van de belangrijkste nummers tijdens een concert. "We're playing it next to 'Papillon', it's in the big moment of the set, when stuff gets really exciting. I kind of see them as siblings, these two songs. Someone should do a mash-up and send it to me!"

Foto: Nathan Reinds

Dit is de stemtip van Editors

En dan natuurlijk nog de reden van het gesprek: wat is Tom Smiths nominatie voor 3voor12 Song van het Jaar? Hij kiest voor iets Zweeds.

"I really like Robyns song, 'Missing You'. It came out a few weeks ago, I think that's probably my favorite song of the year." Het hele gesprek met Tom luister je hieronder terug.

Sluit jij je hier helemaal bij aan of vind je juist dat er veel betere liedjes zijn uitgebracht dit jaar? Laat maar zien dan! HIER kun je je stem uitbrengen voor de 3voor12 Song van het Jaar.

3FM Exclusive met Editors

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgende week is het tijd voor een nieuwe 3FM Exclusive met Nothing But Thieves! Deze vindt plaats in de NDSM Loods in Amsterdam en, verrassing, om een uurtje of 8 's ochtends! Ze spelen een ontbijtconcert waar jij bij kunt zijn. Check 3FM.nl/Exclusive voor alle info over de kaartenactie.

Kom in actie voor Serious Request

Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen we dat voor drie thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

In de week voor kerst (18-24 december) lopen drie teams met twee 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan lopend door Nederland om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, het hoofdkwartier van de actie. Wil je meer weten of zelf in actie komen voor een van de doelen, klik dan hier!

Ster advertentie
Ster advertentie