3FM nieuws

Editors hebben met 'Cold' hét break-up liedje in handen

  1. Nieuwschevron right
  2. Editors hebben met 'Cold' hét break-up liedje in handen

Ken je dat gevoel? Dat je weet dat je relatie eigenlijk voorbij is, maar je nog niet klaar bent om elkaar op te geven. Tom Smith van Editors weet het prachtig te verpakken in hun nieuwste single 'Cold'. Een somber maar krachtig nummer, dat je vanaf deze week op 3FM hoort.

'Cold'

Het mooie aan dit nummer is dat Tom in het eerste couple het woord 'mollycoddled' gebruikt. Letterlijk vertaalt betekent het dat je in de watten wordt gelegd. "When I sat at the piano to figure that song out, and when that word came to me, I had a big smile on my face, because I’d never heard it in a song before," vertelt hij in een eerder interview. Hij wilde het nummer eigenlijk zo noemen, maar dat liet de rest van de band helaas niet toe. Dus werd het 'Cold'.

Het is een echt break-up liedje. Zelf omschrijft hij het als "the comfort and connection still found in a dying relationship. A break up song of two people not wanting to give up on the relationship."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Videoclip

In de videoclip zie je de Amerikaanse balletdanseres Drew Jacoby door het natuurgeweld van IJsland heen dansen. Zij vertegenwoordigt de ene helft van de relatie, terwijl Tom de andere vijftig procent is. Op hun eigen manier zie je ze dansend en zingend worstelen met het naderende einde van hun samenzijn.

Meer Editors

Kan je nou nooit genoeg krijgen van deze band? Check hier dan alles over de 3FM Exclusive die ze afgelopen jaar bij 3FM hebben gedaan. Een super intiem en uniek optreden van de band voor een aantal lucky 3FM-luisteraars.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie