3FM nieuws

'Beautifully Unconventional' is Wolf Alice zoals je hen nog nooit gezien hebt

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Beautifully Unconventional' is Wolf Alice zoals je hen nog nooit gezien hebt

Je herkent haar bijna niet, hierboven. Ellie Rowsell van Wolf Alice zie je normaal gesproken nóóit in een jurk: dat past nou niet perse bij de grungey rockvibe van de Britse band. Maar gek genoeg, werkt het bij deze track wel! Vanaf deze week hoor je 'm iedere dag voorbijkomen op 3FM.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gebaseerd op een bizar verhaal

'Beautifully Unconventional' is geïnspireerd door de film Heathers uit 1989. In die film zit er het meisje Veronica bij een populair meidengroepje op de middelbare school, The Heathers. Ze gaat alleen met hen om omdat ze populair wil zijn, verder heeft ze eigenlijk niet zoveel gemeen met hen. Wanneer ene Jason twee pestkoppen op school met een pistool bedreigt, raakt Veronika onder de indruk en krijgen ze een relatie. Al snel zorgen ze voor een bak ellende op school, wat resulteert in een aantal dode leerlingen. Niet per se heel gezellig, dus.

Hoe dan ook, Ellie Rowsell schreef 'Beautifully Unconventional' met die Jason en Veronica in gedachten. Ze bedacht dat zij en een vriendin van haar wel op die twee filmkarakters leken, omdat ze anders in elkaar zitten dan andere mensen. De track is eigenlijk een ode van haar (zij kruipt in de rol van Jason) aan die vriendin (de Veronica, die in het nummer 'Hannah' wordt genoemd). Snap je het nog?

De ode

'Beautifully Unconventional' staat op Visions Of A Life, het album dat uitkwam op vrijdag 29 september. Het is de derde single, na 'Yuk Foo' en 'Don't Delete The Kisses'. Hoewel de inspiratie dus uit een redelijk donkere film komt, zitten de lyrics vol lieve woorden: "She's beautifully unconventional / I long to be with her forevermore / She's beautifully / As light as a feather". En al die zoetsappige vibes zijn dus terug te vinden in de fifties-inspired video! En op 3FM, natuurlijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie