3FM nieuws
BNNVARA

Blaudzun vindt het leuk om tracks in meerdere gedaantes uit te brengen

  1. Nieuwschevron right
  2. Blaudzun vindt het leuk om tracks in meerdere gedaantes uit te brengen

De Nederlandse Johannes Sigmond, beter bekend als Blaudzun, heeft een raar maar mooi jaar achter de rug. Toch herpakte hij zichzelf en maakte hij er een mooi jaar van. Vanochtend stond hij in de 3FM Livebox!

"HET WAS EEN FUCKING WEIRD JAAR"

Dat zijn de woorden die meteen bij Blaudzun opkomen over 2018. "Mijn plaat Up kwam uit in het voorjaar en dezelfde week dat mijn goede vriend en platenbaas Arnoud. Dat was een heel raar begin van het jaar. Toen hebben mijn broer en ik tegen elkaar gezegd: 'we gaan er gewoon een fucking mooi jaar van maken' en dat is ook gebeurd. Pinkpop, Lowlands, Sziget en in alle mooie zalen van Nederland gespeeld en ik doe er straks nog drie. Het is dus eigenlijk een heel mooi jaar. De energie van Arnoud nemen we altijd met ons mee. Elke show gaat hij in een mooi fotolijstje met ons mee."

DE TRACK 'GHOST' IN EEN NIEUW JASJE

"Ik vind het sowieso leuk om liedjes in meerdere gedaantes uit te brengen. De pianoversie van 'Ghost' stond al op het album. Ik dacht, laten we dat eens proberen hoe dat is met een strijkkwartet. Je komt zo tot hele nieuwe dingen in je eigen liedjes en dat is ontzettend leuk om te doen."

"TIEN MINUTEN KLASSIEKE MUZIEK EN DAN ZET IK KENDRICK LAMAR WEER OP"

Blaudzun is een veelvraat als het aankomt op muziek: bij hem thuis gaat er ook vaak een bak klassieke muziek aan. Sander vraagt zich af waar je moet beginnen als je naar klassiek wilt luisteren. Blaudzun: "Peter En De Wolf. Hier worden alle instrumenten aan je voorgesteld, een echte instapper dus!"

Check de optredens van Blaudzun in de 3FM Livebox hier!

Blaudzun - 'HEY NOW' live bij 3FM

Blaudzun - 'GHOST' live bij 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie