3FM nieuws

Gorillaz spelen nu ook zelf live in psychedelische video

  1. Nieuwschevron right
  2. Gorillaz spelen nu ook zelf live in psychedelische video

Gorillaz hebben een nieuwe clip uit! Nu gebeurt dat natuurlijk vaker in de muziekwereld, maar bij de Gorillaz is dat toch altijd wel een dingetje. Ze bestaan natuurlijk eigenlijk alleen maar als geanimeerde tweedimensionale fictie-band. In deze video kun je jezelf helemaal verliezen als je vlak voor het slapengaan in de krochten van Youtube verzeild bent geraakt.

Trippy

De formatie, bestaande uit bandleden Russel, 2-D, Noodle en invallende bassist Ace (want Murdoc zit in de gevangenis), zijn in de nieuwe videoclip voor 'Tranz' voor het eerst te zien als liveband. De videoclip begint met een 'normaal' optreden van de fictieve band en eindigt in een grote psychedelische trip. Je kunt hem beter niet kijken als je onder de invloed van bepaalde substanties bent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er is ook meteen een mini-conspiracy theory bij de video: een oplettende kijker merkte op dat het wel lijkt alsof de personages van karakter gewisseld zijn. Noodle gedraagt zich als 2D, Russle lijkt dan weer op Doodle... Geen idee of dit met opzet gedaan is, maar het geeft de clip wel weer een extra dimentie als het waar is.

Feitjes

Veel mensen kennen het muzikale brein achter de Gorillaz: Damon Albarn. Maar niet iedereen weet dat hij de Gorillaz heeft opgericht met illustrator Jamie Hewlett, hij is het brein achter de stripfiguren. Samen met Nicos Livesey, Blinkink en het creatieve team Eddy heeft hij de clip voor 'Tranz' in het leven geroepen.

Ook is onlangs bevestigd dat 'Scorcererz' van de Gorillaz wordt gebruikt als soundtrack van de nieuwe Fifa 19. Lekkerrrr!

Gorillaz op Lowlands 2018

Afgelopen Lowlands headlineden Gorillaz de vrijdagavond! Daarvan hebben we natuurlijk nog een aantal toffe foto's, die vind je hier.

Foto: Nathan Reinds
Ster advertentie
Ster advertentie