3FM nieuws

Jan Smeets wil niet langer dan drie dagen Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Smeets wil niet langer dan drie dagen Pinkpop

Jan Smeets heeft weer drie dagen keihard gewerkt aan zijn Pinkpop. 3VOOR12 blikte samen met hem terug op een geslaagd festival.

De zon scheen, de bands speelden prachtig en de sfeer zat er goed in. Jan Smeets kon zich dus weer in de handen wrijven met een geweldige editie van Pinkpop.

Pinkpop hoogtepuntjes

Het was te voorspellen, maar Jan Smeets' hoogtepunt van het Pinkpopweekend was Bruce Springsteen. maar de nummer twee was veel minder voorspelbaar: "Mijn tweede hoogtepunt is absoluut Herbert Gronemeyer. Tsjongejonge, wat een performer, wat een vent. Dat is echt een man van de drie P's: dat is Popmuziek, Poezie en Politiek."

>> Wat was jouw Pinkpop Top 3?

Festivals moeten niet langer dan 3 dagen duren

Voor volgens jaar wil Smeets niet veel aan de bestaande formule veranderen. Festivals als Rock Werchter bijvoorbeeld breidden het programma uit naar 4 dagen, maar daar wil Smeets niks van weten: "Ik zou willen dat er een wet kwam waarin drie dingen geregeld worden op Europees niveau: Een curfew voor iedereen om 11 uur, niet langer en niet korter. Geluidsrestricties, zodat niet iedereen met pijn in de oren naar huis gaat en in de derde plaats: niet langer dan drie dagen."

>> Lees het hele interview op 3VOOR12

Ster advertentie
Ster advertentie